Provincie Noord-Holland

Datum

2-10-2007

Onderwerp

Provincie sponsort EK Baanwielrennen in Alkmaar

Ingrid Kooiker

De provincie Noord-Holland sponsort het EK Baanwielrennen. Dit jaar vindt het Europees Kampioenschap op 19, 20 en 21 oktober plaats in het Sportpaleis in Alkmaar. Dit jaar vindt voor het eerst in jaren weer een groot kampioenschapstoernooi in Nederland plaats.

Stayeren, dernys, koppelkoersen en duur- en sprintomniums zijn onderdelen die in Alkmaar verreden worden. De laatste jaren heeft Nederland met Tim Veldt, Jens Mouris, Matthé Pronk en Danny Stam meerdere medailles gehaald op kampioenschappen. Dagelijks kunnen er 5.000 bezoekers in het Sportpaleis genieten van baanwielrensport. Op de 250 meter lange houten baan traint vijfvoudig wereldkampioen Theo Bos dagelijks.

Sponsoring
De provincie Noord-Holland sponsort evenementen die voor een breed publiek interessant en aansprekend zijn en een nationale of internationale uitstraling hebben. Door de provincienaam aan een evenement te verbinden, ontstaan voor de provincie kansen voor positieve profilering en nieuwe mogelijkheden voor publieks- of relatieactiviteiten.

Voor meer informatie over het Europees Kampioenschap Baanwielrennen zie www.sportpaleis-alkmaar.nl/ek2007/.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht