Donderdag 18 oktober 2007

Deze week in FEM Business (week 42, vanaf vrijdag 19 oktober in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Zuid-Afrika, hoop van een continent
De economie van Zuid-Afrika gooit opnieuw met 5 procent. Het gaat goed met de grootste economie van het werelddeel, dat door doemdenkers al lang en breed is afgeschreven. Nederlandse investeerders weten de weg naar Johannesburg en Kaapstad gemakkelijk te vinden, net als ontelbare illegale migranten uit de rest van Afrika.

Heineken terug in de wereldtop?
Heineken jaagt met de Deense brouwer Carlsberg op de Britse brouwgigant Scottish & Newcastle. Dat is goed nieuws voor Heineken, die zo vaste grond onder de voeten kan krijgen in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien kan Heineken zo voorkomen dat het afzakt naar de subtop. Na het bekend worden van de plannen steeg de koers met 5 procent.

Maria van der Hoeven: Nederland is hypocriet
Wel kernenergie importeren uit Frankrijk, maar zelf geen nieuwe kerncentrales willen bouwen. Dat is 'hypocriet', vindt CDA-minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken tegen FEM Business. Het onderzoek naar nucleaire stroom moet doorgaan. Want: 'Je moet je kop niet in het zand steken.'

Philips Medical begint te haperen
Het is de lovebaby van Philips-topman Gerard Kleisterlee, maar de medische divisie van het bedrijf lijkt niet langer de winstmaker te zijn die Philips er in zag. De omzetgroei is nagenoeg tot stilstand gekomen en de beloofde winstmarge voor dit jaar zal niet jaar niet worden gehaald. Wat gaat er mis bij Philips Medical?

Verder in FEM Business:

- Direct Wonen gaat het gevecht aan met Funda.nl. â- Windenergie: Essent laat Nederland links liggen. â- Saskia van Walsem wil 'nooit meer bij Heineken werken' â- Welke auto wordt de Executive Car of the Year? â- Martin Lipton heeft niets met activistische aandeelhouders.

Informatie: Jean Dohmen 06-52037025
020 5159852 (secretariaat)

Meer informatie: 020 515 9821



De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.