Gemeente Leudal


Afspraken naar aanleiding van het bestuurlijke overleg over de N280 Roermond - Weert op donderdag 18 oktober 2007

Op donderdag 18 oktober hebben de portefeuillehouders Verkeer van de Provincie en de gemeenten Leudal, Roermond en Roerdalen en een vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat Dienst Limburg in een gezamenlijk overleg vervolgafspraken gemaakt over verbetering van de verkeersproblematiek op de N280 tussen Roermond en Weert.

Gedeputeerde G. Driessen benadrukt dat de in ontwikkeling zijnde gebiedsvisie Midden Limburg daarbij van groot belang is.

De provincie Limburg, de gemeenten Leudal, Roermond en Weert en Rijkswaterstaat Dienst Limburg hebben afgesproken:


1. Provincie en gemeenten zullen gezamenlijk insteken op een ontwikkeling van de N280 als onderdeel van een gebiedsontwikkelingsproces waarbij de ambities van de betrokken gemeenten worden meegenomen.


2. Partijen hebben samen de ambitie om de N280 te positioneren als ontwikkelas binnen de in ontwikkeling zijnde gebiedsvisie voor Midden Limburg.


3. Om die ontwikkelas verantwoord te kunnen vormgeven wordt een Trajectnota/MER gestart voor de N280.


4. Apart wordt gekeken naar mogelijke (interim)oplossingen waarmee urgente verkeersveiligheidsknelpunten op korte termijn kunnen worden verbeterd.


5. In de tweede helft van november komen partijen, inclusief Rijkswaterstaat, weer bij elkaar om af te spreken welke ondersteunende instrumenten op het geschikte moment worden ingezet (bijv. Netwerkanalyse).