CDA Utrecht

Utrecht, 19 oktober 2007

CDA onstemd over gebrekkige toegankelijkheid voor gehandicapten van de tijdelijke locatie muziekcentrum Vredenburg (MCV)

Tijdens een recent werkbezoek aan de tijdelijke locatie MCV in Leidsche Rijn constateerde de CDA-fractie dat het slecht gesteld is met de toegankelijkheid van het theater voor mensen met een handicap. Zo blijkt dat het theater met een toeschouwerscapaciteit van 1600 tot 2200 bezoekers slechts één aangepast toilet gaat krijgen.

Bezoekers met een beperking kunnen alleen in een zeer beperkt deel van het theater voorstellingen bijwonen en hebben geen enkele keuze mogelijkheid. Ondanks de eerdere schriftelijke toezegging van de wethouder van cultuur dat het tijdelijk theater ook voor mensen met een beperking goed toegankelijk zal worden blijkt hier in de praktijk weinig van terecht te komen.

De reactie van het college dat het type theater niet goed toegankelijk te maken is kan voor de CDA-fractie niet door de beugel. Het CDA wil daarom een beter toezicht bij de bouw van met name gebouwen van de gemeente.

Inlichtingen: Maarten van Ditmarsch , 06- 42219670, CDA-fractievoorzitter Utrecht.

Fractiebureau CDA Utrecht, cda@utrecht.nl of 030 286 11 23.