Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Zutphen -verdacht van heling; deel buit terecht

De politie heeft vijf mensen verhoord die verdacht worden van heling van een partij gestolen kleding. De diefstal vond plaats bij een bedrijf aan de Revelhorst in Zutphen. Een deel van de kleding is terecht en tegen het vijftal wordt proces-verbaal opgemaakt. De inbraak vond in de nacht van 25 op 26 mei plaats bij een nieuw bedrijf waar op dat moment nog geen alarminstallatie was aangebracht. Na het forceren van een deur werd een grote partij kleding, waaronder wax-jassen en honderden damesblouses met een verkoopwaarde van ruim 200.000,- euro ontvreemd.

De politie heeft de afgelopen periode een uitgebreid onderzoek ingesteld. Eind september werden er in verband met heling van de gestolen goederen in eerste instantie twee mannen aangehouden. Het ging hierbij om een 25-jarige man uit de gemeente Voorst en een 49-jarige man uit de gemeente Dieren. Dezelfde dag werd ook nog een 25-jarige vrouw uit de gemeente Apeldoorn aangehouden.

Gedurende het onderzoekt werden nog twee mensen verhoord voor mogelijke betrokkenheid bij de heling van de spullen. Het gaat hier om een 51-jarige vrouw uit de gemeente Voorst, een 54-jarige man uit de gemeente Over Betuwe.

Bij de doorzoeking van woningen werd door de politie een deel van de buit terug gevonden. De verdachten zijn uitgebreid verhoord. Tegen betrokkenen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek naar de inbrekers loopt nog.


---

Einde bericht