Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Didam - snelheidscontrole

De politie heeft donderdagochtend 18 oktober in de ochtenduren een snelheidscontrole gehouden op de Wehlseweg ter hoogte van een school.

De politie houdt in het kader van de veiligheid op schoolroutes regelmatig controles. Daar bij wordt niet alleen gelet op het parkeergedrag en de veiligheid in de auto (gordel en/of autozitjes) maar vooral ook op de snelheid op deze routes. In totaal werden 82 voertuigen gecontroleerd op snelheid, 24 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 53 km/uur waar 30 km/uur is toegestaan.


---
Hengelo (Gld) - zeer snelle bromfietser beboet

De politie heeft donderdagmiddag 18 oktober op de Vloed in Hengelo (Gld) een 16-jarige bromfietser bekeurd die veel te hard reed. Agenten zagen de bromfietser rond 16.30 uur met hoge snelheid uit een zijstraat de Hengelosestraat oprijden in de richting van Hengelo. De jongen werd even later staande gehouden op de Vloed en kreeg een bekeuring. De jongen reed bijna 90 km/uur waar 50 km/uur was toegestaan.


---
Terborg - Scooter vernield

Onbekenden hebben donderdag 18 oktober een scooter die op een oprit aan de Prins Bernhardstraat in Terborg stond vernield. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. De politie is op zoek naar tips en getuigen.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de scooter met behulp van vuurwerk werd opgeblazen. Het gevolg was een enorme knal die in de buurt voor de nodige beroering zorgde. De politie is op zoek naar tips. Mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de vernieling / knal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 contact op te nemen.


---
Doetinchem - School doelwit dieven

Een school aan de Sint Maartenstraat in Doetinchem is recentelijk het doelwit van dieven geweest. Hierbij is onder meer een computer verdwenen. Men moet nog aangifte doen. De politie onderzoekt de zaak.

Onduidelijk is nog wanneer het ongewenste bezoek precies heeft plaats gevonden. Er werd een raam geforceerd om binnen te komen. De politie is op zoek naar tips. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.


---
Zieuwent - Onder invloed achter het stuur

Een 52-jarige automobilist uit Zieuwent bleek vrijdag 19 oktober tijdens een controle op de Dorpsstraat in Zieuwent met drank op aan het verkeer deel te nemen. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Surveillerende agenten controleerden de man rond 02.25 uur. Uit een blaastest op straat bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalysetest in een promillage van 0.9.


---
Wehl - onderzoek gewonde vrouw afgerond

De politie heeft het onderzoek naar de gewonde vrouw die donderdag 18 oktober aan de Koksgoedweg in Wehl werd gevonden, afgerond. De vrouw die last van epileptische aanvallen heeft, is zoals het zich laat aanzien, uit het raam op de eerste verdieping gevallen. Een passerende getuige vond de vrouw rond 14.20 uur in bewusteloze toestand in de voortuin van haar woning. Zij waarschuwde de overige bewoners en direct werd de hulpverlening gealarmeerd. Er werd ook een traumahelikopter ingezet en het letsel, nu een dag later, blijkt gelukkig mee te vallen. Wel heeft het slachtoffer een zware hersenschudding en diverse kneuzingen opgelopen.

Aangezien er in eerste instantie geen duidelijk was over het gebeurde heeft de politie een onderzoek ingesteld. Hieruit is gebleken dat de vrouw, mogelijk door een epileptische aanval, uit een raam op de eerste verdieping is gevallen. Van een strafbaar gebeuren is niet gebleken.

Einde berichten