Gemeente Maassluis

Kees Pleijsier nieuwe wethouder CDA

Kees Pleijsier - wethouder CDA

Op donderdag 18 oktober is Kees Pleijsier (35) als nieuwe wethouder door de fractie en het bestuur van het CDA Maassluis in een persconferentie in het stadhuis voorgesteld. Kees Pleijsier (35) volgt wethouder Arie van der Knijff op die zijn functie begin deze maand om gezondheidsredenen neerlegde.

Voor het CDA is Kees de geschikte kandidaat vanwege zijn ervaring in het bedrijfsleven, zijn brede interesse in de politiek, zijn communicatieve kwaliteiten én inhoudelijke kennis op het gebied van zijn toekomstige portefeuille.

Wat zeker ook heeft meegewogen is zijn bekendheid met en in Maassluis. Hierdoor heeft Kees ook de lokale politiek actief kunnen volgen en is hij bekend met het Programma op Hoofdzaken en het CDA-verkiezingsprogramma.

Kees Pleijsier (1972) is geboren en getogen in Maassluis. Na zijn studie Maritieme BedrijfsVoering aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken te Rotterdam is hij in het bedrijfsleven aan het werk gegaan. Eerder heeft hij onder meer gewerkt bij Sanko Kisen B.V. en tot heden is hij werkzaam bij Allseas Engineering B.V., een off-shore bedrijf. Zijn werkzaamheden waren zowel gericht op de meer technisch, logistieke kant als op het juridisch, commerciële vlak. In zijn vrije tijd squasht Kees in Maassluis. Naast sport leest hij graag en doet hij aan digitale fotografie. Kees is getrouwd en is vader van een dochtertje van één jaar.

Nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met zijn benoeming zal Kees de volledige portefeuille van Arie van der Knijff overnemen. Dit betekent dat hij onder meer verantwoordelijk wordt voor verkeer en infrastructuur, milieu, personeel en organisatiebeleid, samenlevingsopbouw en senioren.