Politie Gelderland-Midden

Jongens opgepakt op verdenking van bedreiging, mishandeling
Publicatiedatum: 19-10-2007 17:13:04

OOSTERBEEK - Vier jongeren in de leeftijd van veertien tot en met zestien jaar en afkomstig uit Arnhem, Oosterbeek en Wageningen zijn door de politie opgepakt op verdenking van bedreiging, mishandeling en diefstal. De vier zouden begin oktober op de Utrechtseweg tussen Oosterbeek en Arnhem drie vijftienjarige jongens uit Arnhem en Huissen hebben geslagen en met een mes bedreigd. Ook zouden ze een mobiele telefoon en een identiteitskaart hebben gestolen.

De drie slachtoffers meldden zich bij de politie en deden aangifte. In het onderzoek, waarbij ook getuigen werden opgeroepen in de media, kwamen diverse tips bij de politie binnen. Zeven tips bleken zeer bruikbaar en leidde uiteindelijk tot de verdenking van de vier jongens. Deze week werden zij aangehouden. Twee van hen zijn na verhoor vrijgelaten, twee anderen zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
De vier jongens, een veertienjarige Arnhemmer, twee Oosterbekers van vijftien en een zestienjarige Wageninger, hebben hun aandeel in de zaak bekend. Van de buit is niets meer teruggevonden. (07-151427)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---