Gemeente Vlaardingen


Aanbesteding hulp bij het huishouden

19 oktober 2007

Cliënten in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis die zijn aangewezen op hulp bij het huishouden kunnen vanaf 1 januari 2008 een ruime en vrije keuze maken uit verschillende aanbieders. Iedereen kan bij zijn of haar huidige aanbieder blijven of van aanbieder veranderen. Daarnaast kan er ook voor worden gekozen om gebruik te maken van een persoonsgebonden budget (PGB), waarmee een cliënt zelf een hulp kan contracteren.

De drie gemeenten doorlopen voor de aanbesteding van de hulp bij het huishouden een Europese aanbestedingsprocedure. Een aantal aanbieders heeft zich ingeschreven om de hulp bij het huishouden te mogen aanbieden in de drie steden. Voor Schiedam zijn dat er vier, vijf schreven zich in voor Vlaardingen en drie voor Maassluis. Alle inschrijvers voldoen aan de gestelde kwalificatie-eisen.

De gemeente Schiedam wil de opdracht gunnen aan de Sint Liduinastichting, Stichting Argos Zorggroep, Stichting Evean Zorg en Stichting Careyn.
De gemeente Vlaardingen wil gunnen aan de Sint Liduinastichting, Stichting Argos Zorggroep, Stichting Evean Zorg, Stichting Careyn en Stichting Zorgcombinatie Nieuwe Maas.
De gemeente Maassluis wil gunnen aan de Stichting Argos Zorggroep, Stichting Evean Zorg, Stichting Careyn.

Dit betekent dat alle huidige aanbieders hulp bij het huishouden blijven bieden en dat er één nieuwe aanbieder is, de Stichting Evean Zorg. Per gemeente zal met elke individuele aanbieder een overeenkomst worden gesloten. De uitvoering hiervan wordt vervolgens gedaan door ROGplus. Zodra de contracten rond zijn worden cliënten die nu hulp bij het huishouden krijgen schriftelijk geïnformeerd door ROGplus.