Politie Limburg-Noord

Politie houdt 19 verdachten aan voor hennepteelt (extra bericht)


Datum: 19-10-2007
Tijd bericht: 18:07
Plaats: Lomm
De politie heeft vrijdagmiddag 19 verdachten aangehouden op verdenking van hennepteelt en het knippen van hennep op een stuk land aan de Hanikerweg.

De meldkamer van de politie kreeg 's middags een melding dat er mogelijk hennep aangetroffen was in een maisveld aan de Hanikerweg. Een patrouille ging ter plaatse en de agenten zagen inderdaad hennepplanten tussen de mais staan. Er werd versterking ingeroepen om de hennep te ruimen, waaronder een helikopter van de KLPD om zicht te krijgen op de hoeveelheid. Toen de helikopter en versterking arriveerden bleken er nog diverse mensen door het veld, dat enkele hectare groot is, te lopen.

Het perceel werd volledig afgezet en de woning van de eigenaar van het land werd doorzocht. Hier werden geen verdovende middelen aangetroffen. De politie heeft in een schuur bij de woning en in het land uiteindelijk 19 verdachten aangehouden.

Het maisveld met hiertussen de hennep wordt momenteel door middel van een maiskneuzer geruimd, dit zal naar alle waarschijnlijkheid nog enige uren in beslag nemen. Gezien het formaat van het stuk land zal het in totaal enkele duizenden planten betreffen.

Identiteitsgegevens van de verdachten zijn op dit moment nog niet bekend.