Rijkswaterstaat

Persbericht

Nummer
68-RI
Datum
15 oktober 2007

Wegwerkzaamheden A4 nabij Leiden

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 19 oktober 22.00 uur tot met maandag 22 oktober 05.00 uur wegwerkzaamheden uit op de A4 nabij Leiden. De A4 is in de rijrichting Den Haag afgesloten voor alle weggebruikers tussen knooppunt Burgerveen en afrit 6a Zoeterwoude-Rijndijk. Verkeer in de rijrichting naar Amsterdam is wel mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid met gele borden. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan om rekening te houden met extra reistijd wegens omleidingen en snelheidsbeperkingen.

Verkeershinder
In de rijrichting naar Den Haag zijn de op- en afritten 5 (Roelofarendsveen), 6 (Hoogmade) en afrit 6a Zoeterwoude-Rijndijk afgesloten. Het lokale verkeer wordt omgeleid met gele borden. In de rijrichting naar Amsterdam zijn oprit 6a Zoeterwoude-Rijndijk afgesloten. Weggebruikers kunnen niet rechtstreeks van de N11 naar de A4 richting Amsterdam. Gele borden geven de omleidingsroute aan. Alle overige op- en afritten op de A4 richting Amsterdam blijven open. Vanaf knooppunt Burgerveen wordt het verkeer richting Den Haag over de A44 en N44 geleid. Vanaf de ring Amsterdam worden weggebruikers overdag geadviseerd om via Utrecht naar Den Haag te rijden. Weggebruikers richting Roelofarendsveen worden via afrit 4 (Nieuw Vennep) omgeleid.

Openbaar vervoer
Om de overlast te beperken biedt Rijkswaterstaat in samenwerking met Connexxion een voordelig retour aan in de vorm van het vanAnaarBeter-buskaartje. Met dit retourtje hebben reizigers op zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober in de Duin- en Bollenstreek en Leiden de mogelijkheid om voor E 2,- te reizen op de buslijnen 32, 39, 45, 48, 50, 51, 56, 169, 182, 206 en 370. Het vanAnaarBeter-buskaartje is verkrijgbaar bij de buschauffeurs op de Connexxionlijnen.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl