Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT
www.penskelogistics.com

Penske Logistics steunt opening Euro Terminal Coevorden

Roosendaal, 19 oktober 2007 - Vandaag heeft Penske Logistics opnieuw zijn steun verklaard aan de Euro Terminal Coevorden BV tijdens het grote openingsevenement, voorgezeten door professor Dr. Hans-Gert Pöttering, Voorzitter van het Europese Parlement. Het bedrijf heeft een 12,37 procent aandeel in de faciliteit en heeft strategische raad gegeven. Het is al sinds 1998 gedeeltelijk verantwoordelijk voor het vinden van nieuwe klanten voor de terminal. Daarnaast is Erik van Egmond, Managing Director - Penske Logistics Europe, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van de ETC.

De Euro Terminal in Coevorden ligt in het Europark en ligt gedeeltelijk op Duits grondgebied. De ETC wordt gesteund door een samenwerkingsverband van de Nederlandse en Duitse regeringen. Voortbouwend op de dagelijkse spoorverbinding tussen Coevorden en Rotterdam, die in 2002 door Penske is opgezet, is de ETC een unieke terminal die het binnenlands vervoer nu per vrachtschip en vervoer per spoor combineert. Dit maakt snel, inter-modaal kruisdokken op een strategische geografische plaats mogelijk. De grotere terminal - nu tien keer groteer dan de vroegere spoorterminal - kan per jaar 2,5 milljoen ton goederen verwerken.

"De Euro Terminal Coevorden betekent het begin van een nieuwe periode voor logistiek in Coevorden", zei Van Egmond. "Dit is de eerste, uiterst belangrijke stap voor het optimaliseren van de verbindingen tussen de regio en de rest van Europa. Penske Logistics is er trots op dat wij onze expertise op het gebied van het beheren van toeleveringsketens hebben kunnen bijdragen, om zo te helpen de opening van de Euro Terminal Coevorden tot een succes te maken."

Regionale en landelijke autoriteiten en een aantal bedrijven hebben nauw samengewerkt om de Euro Terminal Coevorden op te zetten. Van Egmond voegde daaraan toe. "Nu de ETC open is, blijft een voortdurende samenwerking op regionaal en pan-Europees niveau van het allergrootste belang. Alle partijen moeten de samenwerking doorzetten, om ervoor te zorgen dat een internationale stroom van goederen door de regio blijft stromen. Dat zal ons een stap dichter bij economische bloei brengen."

Over Penske Logistics
Penske Logistics is een 100%-dochteronderneming van Penske Truck Leasing, een joint venture van Penske Corporation en General Electric. Penske Logistics werkt in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië en biedt leidende ondernemingen op het gebied van industriële en consumentengoederen wereldwijd diensten in de sector toeleveringsketenregie en logistiek. Penske levert waarde door het ontwerpen, plannen en uitvoeren van activiteiten op het gebied van vervoer, opslag, internationale expeditie en transportbeheer. Meer over Penske Logistics en zijn diensten vindt u op www.PenskeLogistics.com.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Randy Ryerson Nienke Leenstra, Porter Novelli
+ 1.610.775.6408 + 31.(0)20.543.7600

randolph.ryerson@penske.com nleenstra@porternovelli.nl

Penske Logistics
Postbus. 142
4700 AC Roosendaal
Nederland
Telefoon +31 165 576700
Fax: +31 165 576798