Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors
19-10-2007; Betreft eerste trainingsdag verslag Grand Prix Maleisië, circuit Sepang (5.548m)

Joey Litjens (28e) worstelt met grip op Sepang

Uitstekende begin voor Danny Webb (17e)

Tijdens de natte eerste kwalificatie van de Polini Malaysian Motorcycle Grand Prix reden Joey Litjens en Danny Webb naar een respectievelijke 28e en 17e positie. In de droge vrije training wist Litjens zich naar een 27e positie te rijden. Voor Danny Webb is het de zoveelste keer een nieuw circuit; hij wist met een nette 23e positie te beginnen in de eerste vrije training.

In de warmte van Maleisië, temperaturen van ongeveer 30 graden en hoge luchtdruk, begonnen de DeGraaf-rijders aan hun eerste vrije training. Op de 5,5 kilometer lange baan van Sepang kunnen de rijders niet zoveel rondjes rijden en beide jongens kwamen dan ook maar één keer binnen. Webb gebruikte de training om de baan te verkennen en Litjens probeerde een goede setup voor de motor te vinden.
Na de vrije training begon het te regenen. De bui duurde tot het begin van de kwalificatie van de 125cc. De baan was dus nat, maar naarmate de kwalificatie vorderde, droogde het op. Toch bleven Litjens en Webb met regenbanden rijden, omdat er te weinig tijd over was om over te schakelen op slicks. De enige die de gok nam was Pablo Nieto en dat pakte goed uit voor hem. In één ronde op slicks pakte hij de voorlopige pole, met 2.706 seconde voorsprong op Mattia Pasini.
Litjens worstelde met de afstelling en grip en kwam niet verder dan de 28e positie. Danny Webb voelde zich goed op de natte baan en kwalificeerde zich op een uitstekende voorlopige 17e tijd.

Joey Litjens (28e, 2:32,749): "Normaal gaat het erg goed in de regen, maar ditmaal had ik weinig grip. De motor voelde anders aan dan normaal. Ik denk dat dat zaterdag stukken beter zal zijn. Dit is in ieder geval niet de positie waar ik thuis hoor als het nat is. De voorspellingen voor de tweede kwalificatie geven regen aan, maar als het droog is, is het ook goed. In beide weersomstandigheden kan ik mijn tijd nog aanzienlijk verbeteren en dat geeft mij hoop op een goede startpositie voor de race."

Danny Webb (17e, 2:30,695): "Dit circuit bevalt mij wel! De eerste dagen van de week ben ik een aantal maal op de scooter het circuit rond geweest, om de lijnen te vinden. Ook ben ik samen met Hans Spaan het circuit rondgelopen met de data van verleden jaar, zodat ik goed voorbereid aan de eerste training kon beginnen. Dit heeft zich nu wel uitbetaald en ik hoop dat ik dit kan vasthouden. In de droge vrije training ging het al redelijk goed, maar de kwalificatie was gewoon geweldig. De motor voelde goed aan en ik denk dat ik nog sneller kan. Voor mij maakt het niet uit of het in de tweede kwalificatie droog of nat is. Ik denk dat ik in beide gevallen een goede startpositie kan pakken voor de race. Deze dag is in ieder geval positief geëindigd."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc kwalificatie uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP vrije training uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

*******