Politie Gelderland-Zuid

Grote controle Tiel

Tiel, 21-10-2007 o Zaterdagavond rond negen uur startte de politie met een groot geplande controle in Tiel.

Het was druk in het centrum van Tiel waardoor veel controles konden worden uitgevoerd. Onder andere werd er gecontroleerd op snelheid, alcohol, inzake opiumwet en algemene verkeersveiligheid. De politie stond op twee locaties in Tiel, bij de Agnietenhof, Veemarkt en op de Waalkade. Daar heeft de politie onder andere gecontroleerd op alcohol. In totaal zijn er ruim duizend blaastesten afgenomen. Acht bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. De hoogst gemeten alcoholwaarde was 615 ug/l.

Daarnaast had de politie ook de rollerbank ter plaatse waar motorrijders het brommerverkeer naar toe leiden. Daar werden in totaal zeventien brommers gecontroleerd.

Rondom de Veemarkt waren de laatste tijd meerdere meldingen binnengekomen bij de politie over te hard rijdend verkeer. De politie heeft daarom op die plaats deze avond gecontroleerd op snelheid. Geen van de controles daar leverde een bekeuring voor te hard rijden op.

Ook zijn door de politie enkele uitgaansgelegenheden gecontroleerd. Bij één van de gelegenheden bleken de detectiepoortjes niet naar behoren te worden gebruikt. Verder bleek alles in orde.

Met betrekking tot de opiumwet zijn verschillende personen staande gehouden en diverse autos gecontroleerd. Tevens is er een controle geweest bij een uitgaansgelegenheid betreffende de opiumwet.

In totaal zijn er ruim vijftig bekeuringen uitgeschreven die avond, naast de alcohol overtredingen. Opvallende bekeuringen waren het veelal niet dragen van de gordel, het niet voeren van verlichting en het gebruiken van softdrugs op straat. (13)