Politie Haaglanden

Persberichten 23 oktober

Haaglanden, 23-10-2007

Gewonde na worsteling in bioscoop
Den Haag - Een 21-jarige Hagenaar raakte op maandag 22 oktober rond 20.30 uur gewond in een bioscoop aan de Kurhausweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de man in een worsteling met de verdachten. Eén van de verdachten was in het bezit van een mes. Tijdens de worsteling liep de man snijwond aan zijn hand op. Toen de politie te plaatse kwam waren de verdachten al gevlucht. Door goede getuigenverklaringen konden agenten even later een 16-jarige Zoetermeerder, een 14-jarige Haagse en een 16-jarige Voorburgse aanhouden als verdachten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietser gewond bij aanrijding
Den Haag Een 43-jarige Haagse automobilist heeft maandag 22 oktober rond 14.00 uur op de Heemstraat een 65-jarige Haagse fietser aangereden. De fietser maakte een onverwachte slingerende beweging. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. De fietser kwam ten val en botste daarbij nog tegen een stilstaande scooter. De fietser is met hoofdletsel naar het Westeinde ziekenhuis vervoerd. De automobilist kwam met de schrik vrij.

Slippertje verraadt dronken bestuurder
Den Haag Een 54-jarige Hagenaar trok maandag 22 oktober omstreeks 21.30 uur de aandacht van surveillerende agenten door op de Van Zeggelenlaan met slippende banden weg te rijden. Toen de agenten de man daarop controleerden, gaf hij zelf direct al aan dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau blies de man 475 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Snelheidscontrole
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Maanweg werden maandag 22 oktober tussen 16.00 uur en 19.00 uur 538 passanten gecontroleerd op snelheid. In totaal kregen 119 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/uur.

Vier jongens aangehouden na vernieling
Wassenaar - Vier jongens in de leeftijd van 17 en 18 jaar afkomstig uit Wassenaar en Oegstgeest zijn op dinsdag 23 oktober om 01.05 uur aangehouden op de Van Zuylen van Nyeveltstraat. Getuigen hadden gezien dat deze jongens van een aantal geparkeerd staande auto's de buitenspiegels vernielden. De jongens zaten met zijn vieren op twee fietsen en trapten vanaf de fietsen de buitenspiegels van diverse auto's kapot. De getuigen gingen de jongens achterna en zagen ze een woning aan de Van Zuylen van Nyeveltstraat in gaan. De politie werd gebeld en kon de jongens voor de woning aanhouden.

Grossier in bekeuringen
Voorburg Een 21-jarige Haagse bromfietser had zijn zaakjes op maandag 22 oktober om 16.40 uur slecht voor elkaar. Bij een controle door de politie op de Koningin Julianalaan bleek dat de bromfiets van de Hagenaar onverzekerd was, voorzien was van een kentekenplaat behorend bij een andere bromfiets en dat de Hagenaar niet over een rijbewijs of bromfietscertificaat beschikte. De man had nog enkele bekeuringen voor een bedrag van in totaal 225 euro openstaan. De boete werd door de politie geïnd, de bromfiets in beslaggenomen. Met een aantal nieuwe bekeuringen op zak mocht de Hagenaar zijn weg te voet vervolgen.

Mishandeling na verkeersruzie
Voorburg (Leidschendam-Voorburg) - Agenten werden op maandag 22 oktober om 16.35 uur gezonden naar de Geestbrugweg voor een onwelwording. Toen zij ter plaatse kwamen bleek het te gaan om een verkeersruzie die was ontstaan op de Prinses Mariannelaan. Na een verkeersincident waren beide bestuurders uit hun auto gestapt en ontaardde de ruzie in een handgemeen. Eén van de mannen raakte hierbij gewond aan zijn gezicht. Beide mannen van 22 en 51 jaar afkomstig uit Nootdorp en Rijswijk zijn aangehouden als verdachten van mishandeling en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Ruziënde broers
Delft Een 28-jarige Delftenaar deed dinsdag 23 oktober om 04.00 uur aangifte tegen zijn 26-jarige broer. De twee hadden ruzie gehad op de Oude Delft, waarbij de jongere broer zijn oudere broer bedreigde met een mes. Agenten hielden de man aan.

Vernielzuchtige jeugd
Pijnacker/Nootdorp De politie hield maandagavond 22 oktober rond 22.45 uur twee jongens aan die vernielingen hadden aangericht rondom het winkelcentrum De Emerald. De jongens (15 en 17 jaar uit Delft) hadden samen met een groep een bestelbusje op zijn kant geduwd en strooizout over geparkeerde autos gegooid. De jongens zijn aangehouden en hun ouders zijn op de hoogte gesteld van de situatie.

Bromfietsster lichtgewond
Zoetermeer Een 17-jarige bromfietsster uit Reeuwijk raakte maandag 22 oktober om 22.00 uur lichtgewond. Op de t-kruising van de Du Meelaan en de Van Aalstlaan werd zij geraakt door een auto. De ambulance vervoerde de Reeuwijkse naar het ziekenhuis voor controle.