Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 23 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 23-10-2007 o Met: Oplichter Amerikanen aangehouden, verdachte berovingen aangehouden en politiehond spoort verdachte op

Politiehond spoort verdachte op

Zaandam, dinsdag 23 oktober 2007, 02:46 uur.

De politie onderzoekt een ramkraak die plaatsvond bij een bedrijfspand aan de Schellingweg. Een 24-jarige Amsterdammer werd als verdachte van de kraak aangehouden. Agenten zagen tijdens de surveillance enkele zwaar ingedeukte rolluiken. In het pand stond een gestolen auto die kennelijk was gebruikt om de rolluiken te vernielen. Omdat het net moest zijn gebeurd werd een politiehond op het spoor van de daders gezet. De hond heeft het spoor ongeveer anderhalve kilometer gevolgd en trof in bosschages op de Ronde Tocht twee personen aan. Eén werd door de hondengeleider aangehouden. De tweede wist vooralsnog te ontkomen. De bij de kraak gebruikte auto werd in beslag genomen. Uit het pand wordt vooralsnog niets vermist.

Verdachte berovingen aangehouden

Krommenie en Zaandam, maandag 22 oktober 2007.

De politie heeft een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden als verdachte van een beroving en een poging tot beroving. Donderdagavond 18 oktober rond kwart over tien werd op de Militaireweg een 18-jarige Krommeniese onder bedreiging van een mes beroofd van een tas door twee mannen in een grijze Opel. Ongeveer een kwartier later liep een 30-jarige agente over de Rozengracht naar haar werk bij het politiekorps Zaanstreek-Waterland toen zij voorbijgereden werd door een grijze Opel. Er stapte een man uit die haar met een mes bedreigde. Hij wilde haar tas maar de agente ging hard schreeuwen en rende weg waarop de overvallers er met de auto vandoor gingen. De agente heeft het kenteken, merk en type van de auto en het signalement van de daders direct genoteerd. De eigenaar van de auto, de 23-jarige Amsterdammer, had gehoord dat de politie hem zocht. Hij kwam zich met de auto melden, werd ingesloten en in verzekering gesteld. De auto werd in beslag genomen. De man ontkent vooralsnog iedere betrokkenheid en weigert enige medewerking aan het onderzoek. De recherche zou graag in contact komen met getuigen via 0900-8844.

Boze bezoeker

Zaandam, maandag 22 oktober 2007, 11:46 uur.

Een boze 44-jarige man uit 's Gravenhage is door de politie aangehouden omdat hij in een gemeentelijk kantoor aan het Ebbehout vernielingen had gepleegd. De man was boos omdat hij in zijn woonplaats al vier maanden geen uitkering kreeg en het nu hier ook niet lukte. De man vernielde papieren met bedrijfsgegevens en trok aan snoeren waardoor schade ontstond. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de Hagenaar kreeg een toegangsverbod uitgereikt.

Oplichter Amerikanen aangehouden

Purmerend, zondag 21 oktober 2007.

De politie heeft in zijn woonplaats een 37-jarige man uit Purmerend aangehouden inzake een groot aantal oplichtingszaken. De verdachte benaderde personen in de Verenigde Staten en Japan via het internet. De benaderde personen hadden op een veilingsite biedingen gedaan op dure horloges. De verdachte deed zich voor als handelaar van horloges en wist tientallen personen zover te krijgen dat zij hem betaalden voor de dure horloges. Echter na betaling werd door de verdachte niets geleverd. De benadeelden deden via de Amerikaanse autoriteiten en in Nederland aangifte van oplichting. Na een diepgaand onderzoek van de recherche Zaanstreek-Waterland in samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten (FBI) werd bekend dat de verdachte vermoedelijk ruim 300.000,= had opgestreken door middel van oplichting. De verdachte zal zich moeten verantwoorden bij de rechter in Haarlem.

Laatst gewijzigd 23-10-2007 16:02 | © Politie Zaanstreek-Waterland |