Gemeente Barneveld


Bouwrijp maken Veller I

De gemeente Barneveld start aan het eind van dit jaar een Europese aanbesteding voor het bouwrijp maken van Veller I.

Voor de realisatie van woningen in Veller I dienen de gronden bouwrijp gemaakt te worden. Hierbij gaat het om werkzaamheden als het verwijderen van bestaande verhardingen, het uitvoeren van grondwerk, de aanleg van bouwwegen en het aanbrengen van riolering en nutsvoorzieningen.

Daarnaast dienen de groenstrook tussen de nieuwe wijk Veller I en de bestaande wijk Zuid III en de beekzone te worden ingericht. De gemeente Barneveld heeft hiervoor een vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke ordening (WRO) gevoerd.

In de periode van 22 juni 2007 tot en met 2 augustus 2007 heeft het plan ter inzage gelegen en was het mogelijk om een zienswijzen in te dienen. De gemeente heeft drie zienswijzen ontvangen

De ingediende zienswijzen zijn beoordeeld. Uit de ingediende zienswijzen zijn geen argumenten naar voren gekomen die tot wijziging van de plannen voor het bouwrijp maken en het inrichten van de groenstrook en beekzone van Veller I leiden. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom de 'Notitie zienswijzen bouwrijp maken Veller I' vastgesteld en vrijstelling voor het bouwrijp maken verleend.

De gemeente Barneveld start aan het eind van dit jaar een openbare Europese aanbesteding voor het bouwrijpmaken van de gronden van Veller I. Indien de aanbesteding naar verwachting verloopt, kan mogelijk in februari de opdracht worden gegund. Een aannemer zou dan in de tweede helft van maart 2008 kunnen starten met het bouwrijp maken van de gronden.
Mutatiedatum 23/10/2007