Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 314 HZ
Datum: 22 oktober 2007

Europa-avond met politieke gastsprekers

Studiegenootschap Trias Politica en de Thorbecke Academie organiseren in samenwerking met Provincie Fryslân op 23 oktober vanaf 18:30, tijdens de Europaweek, een Europese avond voor jongeren. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe en SP-kamerlid Jasper Van Dijk geven dan gastcolleges over het Europese verdrag en Europese veiligheid. Doel van de avond is de jongeren kennis te laten maken met de Europees georganiseerde politiek en veiligheid.

De Europa-avond op de Thorbecke Academie te Leeuwarden is bedoeld voor jongeren tussen 16 en 24 jaar uit Friesland en wordt georganiseerd in het kader van de "Europese Week" van het Huis Der Provinciën in Brussel. Tijdens de avond vinden er in twee zalen gastcolleges plaats. De gastcolleges hebben als thema's het Europese verdrag en Europese veiligheid. Het thema Europees Verdrag is actueel vanwege een advies van de Raad van State omtrent een referendum over het nieuwe verdrag dat in de maak is. De vraag in hoeverre dit verdrag verschilt met de voorgaande grondwet, staat hier centraal. In het gastcollege over Europese Veiligheid wordt dieper ingegaan op het onderwerp grensoverschrijdende samenwerking. Daarnaast zal het onderwerp terrorismebestrijding genoeg stof tot discussie doen opwaaien.

Bij de gastcolleges zijn studenten van diverse studierichtingen van de Thorbecke Academie aanwezig. Na de gastcolleges vindt een afsluitend debat plaats tussen de studenten en gastsprekers.

Noot voor de redactie,

Provincie Friesland