Time : 12:22:09
Date : 08 August 2007
Sender Name: Office national des pensions

Internationaal colloquium "Toekomstige betaalbaarheid pensioenen"

Brussel, 8 augustus 2007. Op woensdag 24 oktober is het exact 40 jaar geleden dat koning Boudewijn zijn handtekening zette onder de nieuwe werknemerspensioenregeling. Om dit te vieren, organiseert de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) die dag een internationaal colloquium in de Zuidertoren te Brussel. Nationale en internationale sprekers komen hun visie op de pensioenproblematiek geven. In de namiddag vindt er een debat plaats met verschillende Belgische politici. Dit alles onder het thema 'De toekomstige betaalbaarheid van de pensioenen. "De mogelijkheden zijn er, het komt er op aan ze te willen gebruiken" '.

In de voormiddag evalueren internationale toplui van andere Europese lidstaten de aanpak van belangrijke pensioenkwesties in hun land. Deze presentaties worden door een academisch panel, bestaande uit professor Bea Cantillon van Universiteit Antwerpen en de heer Philippe Pochet, directeur van het Observatoire social européen, afgetoetst op de Belgische realiteit.

Na de middag is er ruimte voor overleg in een panelgesprek met de belangrijkste nationale spelers. In eerste instantie de verschillende sociale partners, afgevaardigden van werkgeversassociaties en vakbonden. De dag wordt afgesloten met een politiek debat.

Praktische informatie Viering 40-20

Internationaal colloquium Rijksdienst voor Pensioenen
- Thema : De toekomstige betaalbaarheid van de pensioenen. "De mogelijkheden zijn er, het komt er op aan ze te willen gebruiken."


- Woensdag 24 oktober 2007


- Zuidertoren - Conferentiezaal 1060 Brussel


- Deelname gratis na persoonlijke uitnodiging.


- Geïnteresseerde journalisten welkom na inschrijving bij mailto:pieter.francois@tmab.be

Contactgegevens Rijksdienst voor Pensioenen
Vik Beullens
Zuidertoren
1060 BRUSSEL
Tel.: 02 529 29 14
mailto:vik.beullens@rvp.fgov.be

URL: http://www.rvponp.fgov.be