ABBAsolutely: de ultieme Abba Show naar Nederland

11/09/2007 11:47



Hagen Events B.V.



Persbericht
Arnhem, 11 september 2007

De ultieme Abba Show naar Nederland: ABBAsolutely!

24 oktober, 20.15 uur MC Frits Philips, Eindhoven
25 oktober, 20.15 uur Doelen, Rotterdam
26 oktober, 20.15 uur Martini Plaza, Groningen
27 oktober, 21.00 uur Evenementenhal, Hardenberg
28 oktober, 20.00 uur Koninklijke Theater Carré, Amsterdam

De Zweedse groep ABBAsolutely geldt op dit moment als de beste Abba Tribute Band ter wereld. Het Nederlandse publiek kan zich hier binnenkort zelf van overtuigen, want de groep komt voor vijf concerten naar Nederland. ABBAsolutely pakt de zaken groot aan, want er staan bij een concert gemiddeld 10 tot 25 muzikanten op het podium en vaak wordt er als speciale gast een lid van de begeleidingsband van de oorspronkelijke Abba uitgenodigd. ABBAsolutely heeft een internationale naam opgebouwd en maakte succesvolle tournees door onder andere Duitsland, Amerika, China, Griekenland en Turkije. En overal mochten ze staande ovaties in ontvangst nemen. Toen Arrival vorig jaar een speciale kerstshow gaf in Goteborg, werden er maar liefst tienduizend kaartjes verkocht. Een bewijs dat de groep zich in de Scandinavische landen rustig tot de groten mag rekenen. Maar ook in Engeland worden ze serieus genomen, want daar trad ABBAsolutel al eens samen met het Nationaal Symfonie Orkest op.

Money Money, I Do, Mama Mi, Waterloo, ABBAsolutely brengt al deze onsterflijke Abba-hits op een verrassende manier tot leven. Dat doen ze niet alleen door hun muzikale kwaliteiten, ook aan de visuele afronding wordt veel aandacht besteed. Zo beschikt de groep over een opmerkelijke garderobe die een natuurgetrouwe kopie is van de podiumkledij die Abba droeg in z'n hoogtijdagen. Spil van deze bijzondere formatie is zangeres Victoria Norback. Ze kwam al op jonge leeftijd in de ban van Abba en haar eerste wapenfeit op muziekgebied was de opname van Just A Notion, een liedje dat haar favoriete groep nooit had uitgebracht. Victoria kreeg voor haar plaatopname speciale toestemming van niemand minder dan Bjorn en Benny van Abba. Sindsdien werd het bijna haar levensmissie om de liedjes van haar legendarische voorbeelden over het voetlicht te brengen.

Bijna iedereen die ooit betrokken was bij de oorspronkelijke Abba, draagt ABBAsolutely een warm hart toe. Zo kreeg de groep van Abba's oorspronkelijke kostuumontwerper Owe Sandstrom toestemming om alle podiumkledij na te maken. Ook kwam Abba-drummer Olaf Brunkert al enkele malen de gelederen van Arrival versterken, net als gitarist Finn Sjoberg en saxofonist Ulf Andersson. ,,Alles wat we in ABBAsolutely doen, is uit liefde voor de muziek van Abba,'' vat Vicky Norback de filosofie van de groep eenvoudig samen.

ABBAsolutely wordt naar Nederland gehaald door Diba International Concerts uit Sneek.

Kaartverkoop via Ticketservice, www.ticketservice.nl of 0900-3001250. Of via de betreffende zalen. Tickets vanaf euro 30,-

Organisatie: Diba International Concerts BV