Syntens


---

Syntens laat MKB-ondernemers Dutch Design Week zien

Syntens, innovatienetwerk voor MKB-ondernemers, organiseert tijdens de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven een aantal evenementen speciaal voor MKB-ondernemers.

De Hollandse Huiskamer
Syntens is met een ruime stand aanwezig in De Hollandse Huiskamer. De huiskamer van Syntens is dé ontmoetingsplek voor het MKB tijdens de DDW. In de Syntens huiskamer zitten adviseurs klaar om ondernemers desgewenst te begeleiden bij hun product-, proces- en organisatieontwikkeling.

MKB goes DDW (woensdag 24 oktober, 12.00 â 20.00 uur) MKB goes DDW biedt deelnemers dé hoogtepunten uit de Dutch Design Week. Ondernemers komen uit het hele land met bussen naar Eindhoven. Aangekomen in Eindhoven, krijgen ze een rondleiding langs de hoogtepunten van de DDW. Een toer die leidt langs de Nederlandse Designprijzen, de Graduation Galleries 2007 en andere bijzondere evenementen van de DDW. Tijdens de rondleiding zijn de betrokken ontwerpers en ondernemers aanwezig om een toelichting te geven op de aanwezige producten.

Pimp your Product (vrijdag 26 oktober, 11.00 â 20.00 uur) Bij Pimp your Product worden bestaande producten vernieuwd en nieuwe producten werkelijkheid. Pimp your Product bestaat uit een besloten dagprogramma, bedoeld voor MKB-ondernemers uit de regio Eindhoven en een open middagprogramma voor iedereen.
In het besloten dagprogramma gaan de deelnemers samen met ontwerpers aan de slag met een productontwikkeltraject. Dit gebeurt in een team met vooraf geselecteerde ontwerpers en distributeurs. De teams gaan samen een concrete ontwerpopdracht uitwerken en ook daadwerkelijk realiseren. Het project bestaat in totaal uit vier hoofdtrajecten: kennismaking, samenwerking in productinnovatie, presentatie van de resultaten en begeleiding tot marktproductie. De twee beste voorstellen worden beloond met een Creative Voucher. De samenwerking én de show van de gerealiseerde producten vinden plaats tijdens de DDW. Deze âPyP-showâ is voor iedereen vrij toegankelijk en zal plaatsvinden rond 16.00 uur. Pimp your Product is een initiatief van Syntens Regio Zuid, de Hub, Design Connections Eindhoven Region, Young Designers Netwerk (YDN), Design Platform Eindhoven en Stadvis Produkties.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden via www.syntens.nl/ddw.

Dutch Design Week
Van 20 t/m 28 oktober vindt in Eindhoven de zesde editie van het grootste designevenement van Nederland plaats: Dutch Design Week. Gedurende deze week vormt Eindhoven het bruisend designknooppunt van Nederland waarbij de bezoeker een blik in de keuken van vrijwel alle designdisciplines kan werpen. Vorig jaar konden de ruim 120 deelnemers
-verspreid over meer dan 40 locaties- op ongeveer 50.000 bezoeken rekenen: een record. Tijdens DDW maakt het publiek bij exposities, workshops, lezingen en bedrijfsbezoeken kennis met de producten van morgen en ziet wat er bij de totstandkoming van goed design komt kijken.


---

----------------------

Noot voor de pers.

Voor meer informatie over dit persbericht of voor het volledige onderzoeksrapport kunt u contact opnemen met Syntens, Sabine Schlooz, Communicatieadviseur, tel. 088-444 00 82, e-mail: ssc@syntens.nl.

Wilt u ten behoeve van uw uitgave(n), een van bovengenoemde evenementen bijwonen, dan kan dat uiteraard. Graag even aanmelden bij Sabine Schlooz.

Profiel Syntens
Syntens zet ondernemers aan tot succesvol innoveren, waarbij het gaat om vernieuwing van product, dienst, proces of organisatie. Dat gebeurt op basis van adviezen, voorlichtingsbijeenkomsten en doorverwijzing naar een netwerk van experts en kennisinstellingen. De -veelal kosteloze- activiteiten worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken.