Rechtbank Utrecht


Rechtbank geeft 24 oktober beschikking in zaak Baby Donna

20 september - De rechtbank Utrecht geeft 24 oktober 2007 een beschikking in de zaak Baby Donna. Of dit ook de eindbeschikking in deze zaak zal zijn hangt af van de beslissingen die de rechtbank op 24 oktober neemt.

De zaak rond baby Donna draait om een verzoek van de biologische vader en diens partner. Zij willen dat de pleegmoeder in Nederland - waar het kind momenteel verblijft - ontzet wordt uit de tijdelijke voogdij. De biologische vader wil daarnaast zelf tot voogd benoemd worden en een omgangsregeling met Donna tot stand brengen. Vandaag hebben de `juridische ouders' van Donna, (de draagmoeder en haar partner) bij monde van hun advocaat hun visie op het verzoek gegeven.

De rechtbank moet nu beslissen of de verzoeken van de biologische vader ontvankelijk zijn. Afhankelijk van de beslissing die de rechtbank hierover neemt, wordt er op 24 oktober een tussenbeschikking of een eindbeschikking gewezen. In de beoordeling wordt tevens meegenomen of een onderzoek door de Raad voor de Kinderbescherming, zoals door de raad verzocht, noodzakelijk is.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 20 september 2007 Naar boven