Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 12 oktober 2007

Speciale kinderactiviteit in het Ilperveld

Woensdag 24 oktober is er weer een 'Waterratten' activiteit in het Ilperveld. Speciaal voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar organiseert Landschap Noord-Holland van 13.30 tot 15.30 uur een veelzijdige doe-middag in de natuur georganiseerd. Want in de natuur is van alles te leren en het is ook erg gezond om buiten te zijn!

De kindermiddag bestaat uit: een vaartocht naar 'het bosje van dasia', het helpen bij het knippen van en bosje wat vol staat met Amerikaanse zwarte appelbes. Deze appelbes bedreigt onze mooie moswallen en daarom de leefomgeving van zonnedauw en de noordse woelmuis. Daarna gaan de kinderen met natuurlijke materialen verzamelen om hiervan iets moois te maken. In het centrum wordt met deze knutselmaterialen en een warme kop thee een uil of een muis nagemaakt.

Ouders zijn meer dan welkom om te helpen. Kleding advies is oude kleding en laarzen. Tevens is een extra paar sokken/broek handig als we wegzakken in de prut. Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen en de kosten bedragen 3,50 euro per kind. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de InformatieWinkel 0251-362762.

Noot voor redacties:



Landschap Noord-Holland