Gemeente Enkhuizen

17 Oktober 2007

Informatieavond woningbouwplannen De Cuyp

Op woensdagavond 24 oktober aanstaande van 20.00 tot ongeveer 21.30 uur vindt in de Zeevaartschool aan de Kuipersdijk een informatieavond plaats over de woningbouwplannen op een gedeelte van het terrein van de Cuyp. De informatieavond wordt georganiseerd door de gemeenteraad.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond op woensdag 24 oktober wordt u via een korte presentatie ingelicht over de bovenstaande plannen. Wat verandert er, wat verandert er niet en wat is de verdere procedure? Ook worden tekeningen getoond en kunt u vragen stellen of een toelichting vragen aan de architect. Aansluitend kunt u van gedachten wisselen met de aanwezige raadsleden.

De situatie

De eigenaar van een gedeelte van de voormalige technische school de Cuyp heeft de gemeente toestemming gevraagd op dat deel woningen te mogen bouwen in de plaats van de huidige bebouwing. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad voorgesteld daarmee in te stemmen.

Voorafgaand aan de officiële procedures, is een zogenaamde nota van uitgangspunten opgesteld. In deze nota staan de voorwaarden waaraan de toekomstige woningbouw moet voldoen. De gemeenteraad heeft echter bij de eerste behandeling van deze nota aangegeven dat al direct voor het gehele terrein (tussen de Kuipersdijk, Cromhoutstraat, Admiraliteitweg, en Korte Tuinstraat) moet worden vastgelegd wat wel en wat niet blijft behouden in de toekomst.

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad nu het volgende voor:

1. Op het gedeelte van het terrein van de Cuyp wordt woningbouw toegestaan;

2. Het speelveld (grasveld) voor de jeugd blijft gehandhaafd;
3. De bestaande onderwijsfuncties moeten gehandhaafd blijven. Het college hecht aan een gedifferentieerde onderwijs aanbod in de gemeente. De Montessorischool en de Zeevaartschool (inclusief gymnastieklokaal) dragen daaraan bij;

4. Een plek voor de accommodatie van de buurtvereniging blijft gehandhaafd;

5. Het rijksmonument Kaatje blijft ook in het gebied gehandhaafd.

De punten 2 tot en met 5 worden in het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad opgenomen, waardoor deze functies ook in de toekomst blijven gewaarborgd.

Het verzoek om woningbouw betreft niet het gehele terrein van de Cuyp. Het voormalige hoofdgebouw aan de Kuipersdijk blijft voorlopig gehandhaafd. Wel is het zo dat de eigenaar van dat gebouw in toekomst ook kan kiezen voor woningbouw op die locatie.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl