Amsterdam Oud Zuid


Praat met de deelraad over cameratoezicht op woensdag 24 oktober

De stadsdeelraad nodigt u uit om mee te komen praten over cameratoezicht op het Museumplein, in het Vondelpark en de Diamantbuurt. Cameratoezicht wordt steeds vaker toegepast voor controle op en beveiliging van openbare ruimtes. Steeds vaker wordt u op straat of in een openbare gelegenheid geobserveerd door camera's. Wat is uw mening hierover?

Wat zijn volgens u de voor- en nadelen van het cameratoezicht? Is het wenselijk?

Doel van de avond

Deze avond is bedoeld om met de raadsleden van Stadsdeel Oud-Zuid, deskundigen, ondernemers en inwoners na te denken over de wenselijkheid van cameratoezicht in ons stadsdeel. De raadsleden zullen uw mening meenemen in de discussie over cameratoezicht in het Vondelpark, Museumplein of Diamantbuurt.

Camera

Voordelen en nadelen

Tijdens deze avond kunt u meer horen over de voor- en nadelen van cameratoezicht en de plannen van het stadsdeel waar de deelraad nog een besluit over moet nemen. Naar verwachting wordt in 2008 aan de raadsleden gevraagd om de discussienota over het programma van eisen van tijdelijk cameratoezicht op het Museumplein en in het Vondelpark te behandelen.

Verder gaat de avond over wat cameratoezicht precies inhoudt; is cameratoezicht een goede oplossing, of zijn er andere oplossingen dan cameratoezicht? Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van cameratoezicht binnen Stadsdeel Oud-Zuid? Hoe zit het met de privacy? En wat kost het?

Praat mee!

Kom ook meepraten met de deelraad op 24 oktober in het Conservatorium aan de Van Baerlestraat 27. Dit is de kans om uw mening over het cameratoezicht te geven of om te luisteren wat anderen van dit onderwerp vinden. U bent van harte welkom!

Programma

`Praat met de deelraad'-avond woensdag 24 oktober

19.30 tot 22.30 uur

Conservatorium, Van Baerlestraat 27

19.15 uur Opening zaal en informeel praten met raadsleden en aanwezigen

19.30 uur Inleiding door stadsdeel over ideeën en huidig project

19.45 uur Reactie van panelleden en zaal op de inleiding

20.15 uur Discussie met stellingen

20.45 uur Pauze

21.10 uur Discussie met stellingen

21.50 uur Conclusie en samenvatting avond door voorzitter

22.00 uur Afsluiting en gelegenheid tot napraten

22.30 uur Sluiting van gebouw