Zweden zoekt Nederlandse dierenartsen

18/10/2007 14:00



Centrum voor Werk en Inkomen



Informatieavond CWI op 24 oktober in Utrecht

Zweden kampt met een groeiend tekort aan dierenartsen. Sinds kort probeert het Zweedse arbeidsbureau openstaande vacatures ook buiten de landsgrenzen te vervullen. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) helpt met de werving van kandidaten in Nederland. Dertig dierenartsen hebben zich inmiddels aangemeld voor de voorlichtingsavond op 24 oktober a.s. in Utrecht.

Een paar jaar geleden was het nog niet zo makkelijk om als dierenarts aan de slag te gaan in Zweden. Deze situatie is veranderd. Steeds meer particuliere dierenartsenpraktijken zoeken daarom hun personeel over de grens. En Nederlanders zijn populair. Ze leren de taal snel, werken hard en hebben doorgaans weinig moeite om zich aan de Zweedse cultuur aan te passen. Er is bovendien interesse voor de vacatures in Nederland, getuige het dertigtal dierenartsen dat zich inmiddels aanmeldde voor de informatieavond op 24 oktober.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst geven EURES-adviseurs uit beide landen praktische informatie over wonen en werken als dierenarts in Zweden. Een Nederlandse dierenarts die in Zweden werkzaam is, geeft informatie over de overeenkomsten en verschillen in het werk tussen beide landen. Ook zullen drie Zweedse werkgevers vacatures presenteren. Bij voldoende interesse zullen op 25 oktober de eerste sollicitatiegesprekken plaatsvinden.

GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom op woensdag 24 oktober van 19.00 tot 22.00 uur op de Universiteit der Diergeneeskunde te Utrecht. Aanmelden kan via rob.floris@lanh.amv.se. Voor meer informatie over werken in Europa, kijk op www.werk.nl en www.eures.europa.eu.

EURES is in 1993 opgericht en is een samenwerkingsnetwerk van de Europese Commissie en de openbare arbeidsbemiddelingsdiensten van de lidstaten van de Europese Economische Ruimte (de EU-lidstaten, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein).





http://www.werk.nl