Gemeente Hilversum

Stel je voor: ..dat we elkaar in Hilversum kennen...

23 oktober 2007
De komende maanden zal het motto steeds vaker in Hilversum opduiken. Langs de weg. In de krant. Op een poster bij de buren. Op de agenda van een medeleerling?

Met 'Stel je voor!' daagt het gemeentebestuur u uit om een Agenda voor de toekomst van Hilversum op te stellen. Daarvoor is het belangrijk dat we onszelf laten zien en met elkaar in gesprek gaan. 'Stel je voor!' roept ons op om onze eigen ideeën en fantasie te gebruiken om Hilversum nog meer tot een plek te maken waar iedereen tot zijn of haar recht komt. Niet de verschillen, maar juist de overeenkomsten zijn daarbij leidend. Niet wat ons van elkaar scheidt, maar wat ons bindt.

Een vaag verhaal? Niet als u daar de komende maanden gehoor aan geeft. Meewerken aan de toekomst van Hilversum kan de komende maanden rond een vijftal thema's:
'Jongeren' (12 november), 'Onderwijs/arbeidsmarkt' (13 november) 'Vrouwen' (22 november), 'Ontmoeting/cultuur en sport' en 'Wonen en leefomgeving'. De locaties en nog ontbrekende data worden zo spoedig mogelijk op de gemeentepagina Raadhuis aan huis en via deze website bekendgemaakt. Alle themabijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur.

Spreekt één of meer van deze thema's u aan om een eigen geluid te laten horen, aarzel dan niet en teken via formulier (klik op de link aan de rechterkant van dit scherm) in op één of meer van de bijeenkomsten. Vragen en suggesties zijn welkom op steljevoor@hilversum.nl

Sleutelbijeenkomsten
Welke activiteiten Hilversum met het oog op de toekomst nodig heeft, is een vraag die verantwoordelijk wethouder Ben Hammer (Wonen-Zorg-Welzijn) aanstaande maandag (29 oktober) ook zal voorleggen aan een aantal toonaangevende Hilversummers. Met name de vraag hoe Hilversumse bedrijven, scholen en andere organisaties aan die toekomst kunnen bijdragen, staat daarbij centraal. Tenslotte mag 'Stel je voor!' niet blijven gangen in goede bedoelingen. Het gaat om concrete afspraken, met u én met organisaties. Om van Hilversum een nog fijnere plek te maken om te wonen, te werken en te leven. Voor iedereen.