Gemeente Bolsward


woensdag 24 oktober 2007

Eekwerd I kan er weer tegen aan!

Gisteren, maandag 22 oktober, was het dan zover; de officiële openingshandeling van Eekwerd I en de Eekwerdlaan. Met een koets met paarden, beschikbaar gesteld door aannemer Haarsma te Tjerkwerd, kwamen burgemeester Vroegindeweij en wethouder Brouwer de Eekwerdlaan binnenrijden. Hier werd de laatste boom aan de Eekwerdlaan geplant.

Deze jonge boom heeft ongeveer een levensduur van 30 jaar, een hele poos. Hij staat symbool voor het aantal jaren dat deze wijk er weer tegen aan kan, Met de woorden op naar de komende dertig jaar woonplezier in een aangename, jonge wijk die aan alle wensen van vandaag voldoet! , sloot wethouder Brouwer zijn woorden af.

Facelift voor de Eekwerd I

De wijk Eekwerd I heeft de afgelopen jaren een nieuw fris uiterlijk gekregen. De woningen van woningbouwvereniging Welkom ondergingen in de jaren negentig al een facelift. Aangestoken door dit enthousiasme is ook de gemeente in nauwe samenspraak met de bewoners aan de slag gegaan om ook de Openbare Ruimte te vernieuwen. Wie nu via de Eekwerdlaan de wijk inrijdt, zal de kleurige weginrichting en het vele groen ongetwijfeld opvallen.

De buurt is weer aantrekkelijk voor de bestaande inwoners en nieuwe inwoners. En dat is ook waar Bolsward naar streeft, een stad met een aangenaam leefklimaat.