Deelgemeente Charlois Rotterdam

Deelgemeentepagina 24 oktober 2007

In pdf (3,2 Mb) en in tekst


* Besluiten dagelijks bestuur

* Aanvragen bouwvergunningen

* Bruggen Zuiderpark genomineerd voor Betonprijs
* Inloopbijeenkomst inrichtingsplan Vaanweide
* Herfstvakantie!

* Première Pendrecht Dialogen

* Fietsenstalling groot succes!

* Introductiemiddag PECWA

* Politiecontrole

Besluiten Dagelijks Bestuur

Besluiten die het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois neemt, kunnen ook anderen dan de direct belanghebbenden aangaan. De Algemene Wet Bestuursrecht en diverse andere wetten en verordeningen geven belanghebbenden de mogelijkheid om een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift in te dienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie.

Hier vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene Plaatselijke Verordening:

Positief geadviseerd:

1. aan Team Horeca en Evenementen Rotterdam m.b.t. het afgeven van een vergunning aan de Volle Evangelie Gemeente Charlois voor het houden van straatevangelisatie-activiteiten op dinsdagavond en donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur en de zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur op de locaties Wolphaertsbocht nabij Edah, Wolphaertsbocht kruising Dorpsweg en op Plein 1953 in de periode tot 29 december 2007 (besluit 16 oktober 2007)

Negatief geadviseerd:

1. aan Team Horeca en Evenementen Rotterdam m.b.t. het afgeven van een vergunning aan de Volle Evangelie Gemeente Charlois voor het houden van straatevangelisatie-activiteiten op dinsdagavond en donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur en de zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur op de locatie Zuidplein (Metroplein) (besluit 16 oktober 2007)

Vuurwerkbesluit:

Toestemming verleend:

1. voor het afsteken van theatervuurwerk in Sport- en tentoonstellingscomplex Ahoy van woensdag 24 t/m zondag 28 oktober 2007 tijdens de shows van Holiday on Ice Romanza.

Drank- en Horecawet:

Vergunning verleend:


1. aan mevr. Vermeulen voor uitoefening van een horecabedrijf met terras op het adres Plein 1953 nr. 60 (café/bar Het Pleintje. Het betreft overname van een bestaande inrichting (besluit 12 oktober 2007);


2. aan dhr. Y. Ertekin voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Katendrechtse Lagedijk 337a (restaurant Göller). Het betreft overname van een bestaande inrichting zonder wijziging (besluit 12 oktober 2007);


3. aan Speeltuinvereniging De Waal voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Oudenhoornstraat 17 (speeltuinvereniging). Het betreft optreden van nieuwe leidinggevenden. Vergunning wordt verleend met beperking drankverstrekking, wat inhoudt dat er alleen zwak-alcoholische dranken verstrekt mogen worden (besluit 12 oktober 2007)

Kapvergunningen:

Vergunning verleend:


1. voor het kappen van 1 acacia, 1 esdoorn, 4 lijsterbessen en 4 meidoorns aan de Doklaan/Dokstraat. De bomen moeten worden gekapt i.v.m. de herinrichting. Met herplantplicht, mee te nemen in een nieuw inrichtingsplan (besluit 18 oktober 2007).

Standplaatsen:

Vergunning verleend:


1. aan de heer C. Boersma voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van oliebollen, wafels enz. op de locatie Slinge, hoek Krabbendijkestraat in de periode van 1 november 2007 t/m 1 januari 2008. De standplaats mag worden ingenomen met een gebakkraam/-wagen met een max. oppervlakte van 28 m2 en een salonwagen van 45 m2 (locatie Oosterlandstraat), die gedurende genoemde maanden niet van de standplaats wordt verwijderd (besluit 15 oktober 2007).

Besluiten directeur Publiekszaken Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Gehandicaptenparkeerplaatsen:


1. besluit tot het intrekken van het besluit d.d. 03-06-2003 waarbij een gehandicaptenparkeerplaats is toegewezen voor de locatie Langenhorst, vak voor nr. 1 (besluit 11 oktober 2007)

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vrijstelling bestemmingsplan verleend/ vergunning verleend:


1. voor het vergroten van een winkel aan Plein 1953 nrs. 11-15. Het is de bedoeling om op de begane grond een bestaande winkel voor sportartikelen uit te breiden met ca. 100 m2. De open hoek tussen de winkels aan Plein 1953 wordt daarvoor dichtgezet met één laag. De entrees van de bovenliggende woningen worden verplaatst (besluit 15 oktober 2007).

Website

Deze besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).

Bezwaar maken

Tegen bovengenoemde besluiten kunt u een gemotiveerd bezwaar/beroepschrift indienen bij het dagelijks bestuur of bij een andere in de desbetreffende wet genoemde instantie. Dit dient te gebeuren binnen zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking van het besluit.

Nadere inlichtingen over het desbetreffend besluit, onder andere over de precieze datum van bekendmaking, kunt u verkrijgen bij het deelgemeentekantoor, Boerhaavestraat 11. Tel. 410 74 10. Daar kunt u tevens meer informatie krijgen over de wettelijke mogelijkheden tot indiening van een bezwaar/beroepschrift.

Voorlopige voorziening

Diegenen die van mening zijn dat de onmiddellijke uitvoering van een besluit niet dient plaats te hebben, kunnen -naast het indienen van een bezwaarschrift- een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Stuur een afschrift van het besluit waarvoor u een voorziening vraagt evenals een afschrift van het door u ingediende beroepschrift mee met uw verzoek.

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:

:

1. voor het veranderen van het pand d.m.v. samenvoeging zolder, Boergoensestraat 21B -01;

2. voor het gedeeltelijk veranderen winkel funderingsstabilisatie, Carnisselaan 52

Bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemde plannen kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel.
489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

De status van de afhandeling van een bouwaanvraag kunt u ook inzien op de website: http://www.statusbouwaanvraag.cimplex.nl/. U moet dan wel beschikken over een inlogcode. Die wordt aan betrokkenen verstrekt via de ontvangstbevestiging door dS+V. Wie niet beschikt over de inlogcode kan wel zoeken ( bijvoorbeeld op postcode) welke bouwaanvragen er gedaan zijn in dat gebied. De meest actuele staan bovenaan.

Rotterdam, 24 oktober 2007

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V

Bruggen Zuiderpark genomineerd voor Betonprijs

De nieuwe bruggen in het Zuiderpark zijn genomineerd voor de Betonprijs 2007. Als machtig mooie zwanen strekken de bruggen hun hals uit naar de andere oever. Een weldaad voor het oog, zo luidt de omschrijving bij de nominatie. .

De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging, het overkoepelende en coördinerende orgaan binnen de betonindustrie (beton)bouw, die dit jaar zijn derde lustrum viert.

Met de Betonprijs worden projecten bekroond die een voorbeeld zijn van een creatieve, opvallende toepassing van het materiaal beton. Uit de in totaal 107 deelnemende projecten die voor deze 15e editie van de Betonprijs meededen, heeft de jury in elk van de vijf categorieën drie genomineerden geselecteerd. De categorieën zijn Woningbouw, Utiliteitsbouw, Bruggen & Viaducten, Constructies in de Waterbouw en Uitvoering

Het aantal deelnemende projecten is dit jaar groot en de kwaliteit ervan is bijzonder hoog, verklaart Peter Keur, juryvoorzitter van de Betonprijs 2007. Nederlandse ingenieurs blijken innovatief te zijn op het gebied van techniek, materiaal toepassing en uitvoeringslogistiek. Innovatieve toepassingen komen tijdens deze jubileumeditie van de Betonprijs zo vaak voor dat het bijna vanzelfsprekend wordt.

De bruggen zijn tijdens de grootscheepse herinrichting van het Zuiderpark aangelegd in opdracht van de gemeente Rotterdam. Ze zijn ontworpen door DP6 architectuurstudio uit Delft en vervaardigd door ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek Delft / Gemeente Rotterdam en Aannemersbedrijf Colijn uit Werkendam.

Op 14 november worden de winnaars tijdens het tweejaarlijke Betonprijsdiner in de St. Laurenskerk in Rotterdam bekendgemaakt door juryvoorzitter Peter Keur en wethouder Lucas Bolsius.

Meer informatie: www.betonvereniging.nl

Inloopbijeenkomst inrichtingsplan Vaanweide

Op maandag 29 oktober aanstaande wordt tussen 16.00 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst gehouden over het voorlopige inrichtingsplan voor de Vaanweide in het Zuiderpark. De bijeenkomst wordt gehouden in het café van Theater Zuidplein, Zuidplein 60-64.

De Vaanweide ligt aan de oostzijde van het Zuiderpark nabij Ahoy. Het voorlopige inrichtingsplan Vaanweide omvat de aanleg van een evenemententerrein en een sportieve vernieuwingsplek.

U kunt tussen 16.00 uur en 20.00 uur op ieder moment de bijeenkomst bezoeken. Er is presentatiemateriaal aanwezig. Vragen worden zo mogelijk door de daar aanwezige deskundigen beantwoord.

Herfstvakantie!

De herfstvakantie is in volle gang! Wat kun je deze week nog doen?

Voor kinderen jongeren uit Pendrecht en Zuidwijk organiseert Thuis op Straat op donderdag 25 oktober een voetbaltoernooi in sporthal Asterlo. Het toernooi wordt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur en er zijn twee categorieën: kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar en jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Deelname is gratis

Op vrijdag 26 oktober staat een uitstapje naar Duinrell op het programma. Kinderen van 4 t/m 14 jaar kunnen mee. Om 9.00 uur vertrekt de bus en om 17.00 uur is men weer terug. Het uitstapje kost
10,--.

Kinderen uit Pendrecht verzamelen zich om 8.45 uur bij basisschool De Koppeling; kinderen uit Zuidwijk verzamelen zich om 8.45 uur bij het kantoor van TOS, Harkulo 14.

Voor beide activiteiten is inschrijven verplicht en dat doe je bij het TOS-kantoor aan de Harkulo 14 of bij een van de medewerkers van TOS op de pleinen. Meer informatie tel. (010) 293 70 92.

The Mall Pendrecht

Leden van de The Mall Pendrecht kunnen op donderdagavond 25 oktober bij The Mall aan de Kloosterzandestraat 4 terecht voor een thema-avond over seksualiteit.

Op vrijdag 26 oktober staat een uitstapje op het programma: The Mall paintball

Meer informatie (010) 2100190.

Feyenoord on Tour

Trainen op de Feyenoord manier? Dat kan op zaterdag 27 oktober in Winkelcentrum Zuidplein!

Oud-Feyenoord-speler en oud-international Ben Wijnstekers geeft op 27 oktober gratis voetbalclinics aan jeugdige voetballertjes. Dat gebeurt in Winkelcentrum Zuidplein.

Meedoen? Inschrijven kan bij de volgende winkels in winkelcentrum Zuidplein: Aktie Sport, Arty, Bart Smit, Boterham Express, Bram Ladage, C&A (1e etage), Chabot Sport, Expo, Lektuurshop Populair, McDonalds, Perry Sport, Primera, Ton Hartman Fotoshop, V&D (klantenservice 1e etage), Verhage Fast Food.

Première Pendrecht Dialogen

Vorige week zijn in het Pendrecht Theater op Plein 1953 in Pendrecht de Pendrecht Dialogen in première gegaan. De Dialogen zijn het vervolg op de zeer succesvolle Pendrecht Monologen die het afgelopen jaar maar liefst ruim veertig keer zijn gespeeld. In de Pendrecht Dialogen spelen jonge en oude bewoners scènes na uit de Pendrechtse samenleving.

Na de Pendrecht Monologen, die gingen over het verleden, kunnen bewoners de komende tijd genieten van de Dialogen, die zich afspelen in deze tijd. Naast bekende gezichten uit de monoloog Alleen de bomen zijn nog van toen, is er ook nieuw talent uit de wijk te bewonderen. Oudere en jongere bewoners spelen met elkaar over hoe het is om samen te leven in Pendrecht.

Zo is er een tegelijkertijd ontroerende als hilarische dialoog, waarin twee oude dames in rolstoel worden uitgelaten door twee jongeren die een maatschappelijke stage moeten doen.

En in Zonsondergang in Pendrecht treffen een oudere dame en twee jonge bewoners elkaar terwijl ze op straat moeten wachten. Ze blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan aanvankelijk lijkt.

Zang en muziek

In Pendrecht Dialogen wordt niet alleen toneelgespeeld, er wordt ook gezongen en muziek gemaakt. Tekst en regie zijn in handen van Pieta Bot en Cees Bavius (BAF) die ook de Pendrecht Monologen maakten. Bij het maken van de Pendrecht Dialogen werkten zij samen met TOS en het jongerenwerk van Charlois Welzijn.

De voorstelling is op 6 oktober voor het eerst gespeeld in Tilburg, op de Theatervierdaagse. Daar werden de spelers door het publiek toegejuicht..

Speeldata

De Pendrecht Dialogen zijn nog te zien op 2, 3, 6 en16 november om
20.00 uur en op 11 november om 15.00 uur.

De zaal gaat een half uur voor aanvang open. De toegang is gratis maar reserveren is verplicht: telefonisch: 06-51109946, in het Pendrecht Theater of per email: bavius@bureau-baf.nl. Pendrecht Theater Plein
1953 nummer 189.

Fietsenstalling groot succes!

De gratis fietsenstalling bij het Zuidplein, die op 4 september werd geopend, is nu al een succes. Steeds meer bezoekers van het Zuidplein maken van de mogelijkheid gebruik hun fiets te parkeren in de bewaakte fietsenstalling naast de ingang van het winkelcentrum nabij Albert Heijn. In de eerste week van oktober stond de teller op meer dan 200 fietsen per dag.

De nieuwe fietsenstelling is aantrekkelijk voor fietsers. De fiets staat er veilig want de stalling wordt bewaakt. En het is nog gratis ook!

Wat ook meetelt is dat het rond het winkelcentrum verboden is de fiets buten de fietsenrekken te parkeren. Na een periode van waarschuwen door middel van labels zal Stadstoezicht vanaf eind oktober onjuist geparkeerde fietsen (oftewel: fietsen die naast de rekken geparkeerd staan) verwijderen.

Deze fietsen kunnen tegen betaling van 15,-. opgehaald worden bij de fietsenstalling aan de Ammanstraat (voor meer informatie bel naar 0800
1545, vraag naar Stadstoezicht, fietsenstalling Ammanstraat) De eigenaar dient tevens legitimatie te tonen.

De stalling opent om 10 uur en sluit om 18 uur, maar met het oog op de naderende feestdagen is de stalling ook op de koopzondagen en extra koopavonden in november en december geopend.

Introductiemiddag PECWA

Op zaterdag 27 oktober houdt PECWA, de Pan European Christian Women Alliance, een open introductiemiddag in haar pand aan de Boergoensevliet 18. Het begint om 13.00 uur

PECWA is een organisatie van vrouwen met een christelijke achtergrond die andere vrouwen, vooral allochtone en migrantenvrouwen, op weg helpt in Nederland. Daartoe geeft Pecwa onder meer taallessen, opvoedingscursussen en workshops. Wie interesse heeft kan tijdens de introductiemiddag terecht voor meer informatie. Naast informatie is er die middag ook muziek en lekker hapjes.

Meer informatie: www.pecwa.eu, tel. 010 495 22 28 of 06-50271319. E-mail: info@pecwa.eu.

Politiecontrole

De politie hield vrijdag 19 oktober een grote controle in delen van Charlois. Deze controle was erop gericht om de veiligheid in de wijk te vergroten en de overlast terug te dringen.

Aan deze controle is meegewerkt door medewerkers van de wijkteams Charlois en Zuidwijk-Pendrecht, de bereden brigade en de verkeerspolitie. De controle werd ondersteund door de ANPR-auto en van half zeven tot acht uur vloog de politiehelikopter over de wijk. De inzet van de heli was eenmalig.

Door bewoners werd gemeld dat het zichtbaar aanwezig zijn van zoveel politieblauw hen goed deed.

Tijdens de controle met het ANPR-voertuig zijn 4258 auto's gescand. Dit leverde 201 'hits' op. Daadwerkelijk zijn 67 bestuurders hiervan gecontroleerd. Er zijn 65 bekeuringen uitgereikt voor onder meer het rijden met gladde banden, het rijden zonder rijbewijs, fietsen over de stoep, overschrijden van het geluid ( brommer) en onverzekerd rijden.

De Rijksbelastingdienst nam vijf autos in beslag; Gemeentebelastingen legde voor 18.162 euro beslag en inde 11.527 euro.

Ook de horecagelegen zijn deze avond bezocht. Van de negen kregen er drie een bestuurlijke waarschuwing voor ondermeer het niet aanwezig zijn van een leidinggevende.

Tenslotte gingen agenten langs de woonhuizen van mensen die openstaande boetes hadden. Drieëntwintig adressen zijn bezocht. Twee personen die nog een straf moesten uitzitten zijn aangehouden.