Gemeente Duiven


lopende Promo Logo Pro Sport

Dynamic tennis in Duiven

Iedere woensdagmiddag 15.45-16.45 uur in sporthal De Endesprong

Dynamic tennis is:
licht en toch verrassend dynamisch tennis volgens tafeltennisregels, met super-licht materiaal op een badmintonveld met het net op tennishoogte.
Dynamic Tennis is gemakkelijk te leren en heeft door de lichte materialen en het relatief kleine speelveld vele mogelijkheden.

Het spel en het net zijn vergelijkbaar met die van tennis en minitennis, de spelregels en de telling met die van tafeltennis, de opslag is altijd onderhands, en het veld is een badminton-veld zonder de buitenste lijnen.

Het racket en de ballen zijn bijzonder licht.
De kortgesteelde rackets (blad 25x29 cm) wegen tot 225 gram, de ballen wegen slechts 17 gram en hebben ongeveer dezelfde maat en speel-eigenschappen als een tennisbal, maar de spin-effecten zijn sterker.

Om kennis te maken met deze voor de gemeente Duiven nieuwe tak van sport zijn rackets beschikbaar. Kom het gerust een keer proberen. Voor informatie kunt u bellen met Annemarie Alberts: 0316-263249 of mailen naar: alberts.annemarie@hetnet.nl
Tennisarmen krijg je niet: er zijn tennistrainers die dynamic tennis gebruiken om geblesseerde toptennissers te revalideren.

afbeelding slogan Sport is voor iedereen