Kick van der Pol benoemd als nieuwe voorzitter Boaborea

24/10/2007 09:56



Boaborea



Tilburg, 24 oktober 2007 - Kick van der Pol wordt de nieuwe voorzitter van Boaborea, de brancheorganisatie voor werk, loopbaan en vitaliteit. Met de benoeming gaat de branche een nieuwe fase in waarbij optimaal wordt bijgedragen aan het maatschappelijk debat om "meer mensen langer en gezonder aan het werk te krijgen en te houden".

Kick van der Pol volgt Ella Vogelaar op, die in februari is benoemd tot Minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Vogelaar was voorzitter vanaf de start in 2001 van Borea, en heeft het samengaan met de Brancheorganisatie voor Arbodiensten begeleid.

Van der Pol heeft ruime ervaring in de publieke sector bij de agrarische sectorraden (o.a. Stigas) en Relan en in de private sector, laatstelijk als voorzitter van de hoofddirectie Interpolis NV en als vice voorzitter van de Raad van Bestuur van Eureko. Netwerk en ervaring worden gekoppeld aan een heldere visie. Boaborea staat met haar "aanbod aan de BV Nederland" aan de vooravond van een groot aantal nieuwe uitdagingen: Een aantrekkende economie en de ambitie om veel meer mensen duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. "Dat betekent dat we met sociale partners de handschoen moeten oppakken om employability, gezondheidsbeleid en duurzame re-integratie daadwerkelijk te verbinden en vorm te geven. Het innovatieve vermogen van de markt is daarbij van het grootste belang" aldus Kick van der Pol bij zijn benoeming .





http://www.boaborea.nl/web/show/id=314659