Gemeente Dordrecht


Rioleringswerkzaamheden Oranjelaan gestart

24-10-2007

De rioleringswerkzaamheden aan de Oranjelaan in Dordrecht zijn op maandag 22 oktober gestart. Ter hoogte van het Sumatraplein tot en met de kruising van de Javastraat wordt een nieuw riool aangelegd. Het project is onderdeel van het Gemeentelijk Riolerings Plan IV, dat bestaat uit de vervanging van 39 riolen in de periode 2007 - 2010. Uiterlijk 24 december 2007 zijn de werkzaamheden aan de Oranjelaan gereed.

De gemeente legt een nieuw riool aan omdat het huidige riool aan vervanging toe is. Het nieuwe riool komt op een nieuwe plek te liggen, onder de rijbaan. Op de oude plek, onder het trottoir zijn in de loop der tijd namelijk kabels en leidingen in de grond aangelegd. Het oude riool onder het trottoir blijft gewoon liggen, maar wordt dichtgemaakt. De huisaansluitingen worden aangesloten op het nieuwe riool.

Herasfalteren in 2009

Na de rioleringswerkzaamheden wordt de rioolsleuf tijdelijk met klinkers bestraat. De rioolsleuf kan dan door het gewicht van het autoverkeer als het ware `verdicht' worden. Dit verkleint de kans op verzakkingen in de rijbaan. In 2009 wordt de rijbaan geasfalteerd. Ook worden dan het trottoir en de parkeervakken op verzakkingen gecontroleerd en eventueel gerepareerd.

Bereikbaarheid woningen en parkeren

Een aantal parkeerplaatsen en het trottoir worden tijdens de werkzaamheden opengebroken. De woningen blijven te voet bereikbaar. Bewoners zijn verzocht hun auto elders in de wijk te parkeren en de huisvuilcontainers ter hoogte van de Oranjelaan 262 en ter hoogte van het Sumatraplein aan te bieden.

Verkeersmaatregelen

Door de werkzaamheden is op de Oranjelaan één rijstrook beschikbaar. Voor de kruising Toulonselaan - Vrieseweg wordt het verkeer daarom al naar één rijstrook geleid. De verkeerslichten aan het einde van de Toulonselaan staan langer op groen, zodat de doorstroming zo goed mogelijk is. Een alternatieve route loopt via de Transvaalstraat en de Crayensteinstraat. Deze verkeersmaatregelen blijven gelden tot het einde van de werkzaamheden.