Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 24-10-2007

Gewonden na auto-ongeval op de A28

VRIES Woensdagmiddag is op de A28 een auto van de weg geraakt en op de kop in de sloot terechtgekomen. Alle vier inzittenden, een 52-jarige vrouw, haar 47-jarige man en hun 24-jarige dochter uit Bulgarije evenals een 31-jarige man uit Groningen raakten gewond werden overgebracht naar het UMC in Groningen. De auto reed vanuit de richting Vries in de richting van Yde. De weg is tijdelijk afgesloten geweest, zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. (07-188071)

Politie houdt man aan voor beledigen

HOOGEVEEN Woensdagochtend is in de Schutstraat een 24-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor het opsteken van zijn middelvinger naar een politieagent. De man reed in zijn personenauto, haalde daarmee een politieauto in en meende daarbij de agenten te moeten beledigen. De man werd hierop aangehouden. Hij kreeg een dagvaarding. (07-187945)

Politie controleert verkeer

MEPPEL Woensdagavond heeft de politie op diverse locaties gecontroleerd op naleving van de verkeersregels. Hierbij werden twaalf fietsers bekeurd voor het fietsen zonder fietsverlichting, een persoon kreeg een boete voor het aan de verkeerde kant inrijden van een eenrichtingsweg en 1 persoon voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. (07-188133)

ZUIDLAREN Dinsdagochtend heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Annerweg. Zes mensen zijn hierbij bekeurd. Twee bestuurders voor het niet ijsvrij maken van de voorruit en vier bestuurders voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. (07-187911)

Bromfietscontroles

EMMEN Woensdagochtend heeft de politie een bromfietscontrole gehouden aan de Noordbargerstraat. Hierbij werden de volgende overtredingen geconstateerd: 6 snelheidsovertredingen, 1 x niet goed leesbaar kenteken, 1 x onvoldoende profiel op de banden, 2 x onjuiste verlichting, 2 x technische gebreken, 1 x negeren rood licht. De bestuurders werden hiervoor bekeurd. Daarnaast werden drie personen bekeurd omdat ze niet op het eerste verzoek hun papieren wilden tonen. (07-188032)

EMMEN Woensdagochtend heeft aan de Statenweg een bromfietscontrole plaatsgevonden. Hierbij werden bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsovertredingen (5x), voor het rijden op de verkeerde plaats op de weg (2x), voor het niet willen tonen van de papieren (6x), en een voor onvoldoende profiel op de banden. (07-188039)

Politie houdt man aan voor mishandeling

ASSEN Woensdagavond is een 56 jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn ex-vrouw en haar vriend. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het protocol huiselijk geweld is in werking getreden. (07-188128)

Lutske van Balken verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451405.