Gemeente Sint-Michielsgelstel


Aanvragen stookontheffing niet meer nodig

woensdag 24 oktober 2007

Elk jaar vragen veel inwoners uit de gemeente een ontheffing aan voor het stoken van snoeihout. Het college van B&W heeft besloten dat de regels op dit gebied vereenvoudigd kunnen worden. Daarom geldt vanaf nu een algemene ontheffing. Dit betekent dat iedereen in de maanden maart en november zijn snoeihout mag verbranden.

Het grote voordeel van de algemene stookontheffing is dat mensen niet meer een ontheffing hoeven aan te vragen. Zij hoeven hierdoor ook niet meer te wachten op de verlening van de ontheffing door de gemeente. Aan de algemene ontheffing zijn verschillende voorwaarden verbonden om gevaar, schade en hinder voor de omgeving te voorkomen. Zo mag er niet gestookt worden bij regen, mist of harde wind. Ook moet de stoker blusmiddelen bij zich hebben en moeten de resten binnen twee dagen afgevoerd worden.
De algemene stookontheffing geldt overigens alleen voor zuiver snoeihout. Andere materialen mogen niet verbrand worden.

Stoken in november
Vanaf 1 november tot en met 30 november mag dus snoeihout verbrand worden. Wilt u gebruik maken van deze algemene ontheffing, lees dan eerst de voorwaarden die aan de algemene ontheffing verbonden zijn. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij afdeling Vergunningen en Handhaving, via telefoonnummer (073) 553 11 11.

Voorwaarden

---