Gemeente Bedum


Nieuw asfalt voor Wolddijk/Westerdijkshorn en fietspaden Groningerweg

24 oktober 2007
ASFALTERINGSWERKZAAMHEDEN AAN WOLDDIJK/WESTERDIJKSHORN EN FIETSPADEN LANG GRONINGERWEG

De Wolddijk/Westerdijkshorn en een deel van de fietspaden langs de Groningenweg bij Zuidwolde worden de komende weken van een nieuwe asfaltlaag voorzien. De Wolddijk en Westerdijkshorn zijn in die periode gestremd voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer is wel mogelijk. De fietspaden langs de Groningerweg tussen de Eemshavenweg en de gemeentegrens met Groningen krijgen eveneens van een nieuw wegdek. De fietspaden zijn gedurende de werkzaamheden helemaal gestremd. Fietsers van en naar Groningen kunnen gebruik maken van het Krimstermolenpad en Boterdiep Wz in Zuidwolde.

De werkzaamheden aan de Wolddijk/Westerdijkshorn beginnen op woensdag 24 oktober en zijn naar verwachting op 9 november klaar. Het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag op de fietspaden langs de Groningerweg begint op 1 november en duurt naar alle waarschijnlijkheid tot en met 6 november.

De asfalteringswerkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van het wegdek op tal van buitenwegen in de gemeente. Hiervoor is een plan opgesteld. Er wordt naar gestreefd om dit jaar ook nog de Munnikeweg, de Sticghtingsweg en delen van de Thesingerweg en de Stedumerweg opnieuw te asfalteren.