Gemeente Dongen


Oproep aan alle organisatoren van evenementen

De gemeente Dongen kent een rijk en bruisend verenigingsleven. Veel verenigingen, stichtingen en particulieren nemen jaarlijks het initiatief tot het organiseren van evenementen. Die initiatieven worden toegejuicht. Toch willen wij voor u duidelijkheid scheppen over de inzet van politiecapaciteit tijdens evenementen.

Wat is een evenement?
Onder een evenement wordt verstaan; elke voor het publiek toegankelijke verrichting van vermaak. Bijvoorbeeld een muziekfestival, activiteiten op Koninginnedag, avondvierdaagse, jaarmarkt, kindermarkt, intocht Sint Nicolaas enzovoorts.

Vergunning
Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is voor elk te organiseren evenement een vergunning vereist van de burgemeester. Voordat een evenementenvergunning wordt verleend wordt de aanvraag beoordeeld door politie en brandweer. De politie beoordeelt of er bij het te organiseren evenement politie-inzet nodig is. Dit oordeel wordt meegenomen bij de vraag of een vergunning al dan niet verleend kan worden.

Politietoezicht
Om voldoende politie-inzet tijdens evenementen te waarborgen zal worden gekeken of uw aanvraag samenvalt met meerdere andere grote regionale of plaatselijke evenementen of activiteiten. Wanneer in de gemeente Dongen een groot evenement wordt georganiseerd zullen eventueel ook de politieteams van de omliggende gemeenten politiemensen aan het team Dongen leveren om voldoende toezicht te garanderen.

Wanneer meerdere grote evenementen samenvallen en er onvoldoende capaciteit is, is de kans aanwezig dat het aangevraagde evenement op de gewenste dag niet door kan gaan.

Oproep
Om nu al enig inzicht te krijgen in de te organiseren evenementen in 2008 willen wij alle verenigingen, stichtingen en particulieren die van plan zijn om in 2008 een (grootschalig) evenement te organiseren oproepen dit vóór 1 december 2007 schriftelijk te melden bij de Gemeente Dongen, dienst Concernstaf, Postbus 10153, 5100 GE Dongen.

Laatst gewijzigd: 23-10-2007