Gemeente Dongen


Riolering Hoge Ham krijgt opknapbeurt

De Hoge Ham opengebroken De gemeente Dongen is maandag 22 oktober jl. begonnen met het opknappen van de riolering in de Hoge Ham (tussen de St. Josephstraat en Biezen). De staat van de riolering op dat punt in de Hoge Ham leidt steeds vaker tot verzakkingen in het wegdek. Op korte termijn ingrijpen was dan ook noodzakelijk.

De gemeente heeft de renovatiewerkzaamheden gepland van maandag 22 oktober tot 16 november. Gedurende de werkzaamheden is de Hoge Ham (tussen de St. Josephstraat en Biezen) afgesloten voor verkeer en er is een omleidingsroute ingesteld. Over de bereikbaarheid heeft de gemeente afspraken gemaakt met winkeliers en omwonenden.

Werkzaamheden
Om de riolering te kunnen vernieuwen, moet eerst de bestrating worden verwijderd en de grond tot aan de riolering worden afgegraven. Daarna worden de aansluitingen op de riolering vervangen. Ook laat de gemeente een apart riool aanleggen voor het opvangen van regenwater. Tot slot wordt het wegvak opnieuw bestraat.

Verkeershinder/Omleidingsroute
Tijdens de werkzaamheden wordt de Hoge Ham tussen de straat Biezen en St. Josephstraat geheel afgesloten. Voor het doorgaand verkeer is een omleidingsroute uitgezet die met borden wordt aangeduid. Om te voorkomen dat er een grote verkeersdrukte ontstaat in de Akkermanstraat, is in deze straat tijdens de werkzaamheden alleen eenrichtingsverkeer vanaf de Mgr. Nolenslaan richting de St. Josephstraat mogelijk.

Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer Van Rijn van de dienst Bouwen Infra en Milieu. Telefoonnummer 38 33 90.

Laatst gewijzigd: 23-10-2007