Politie Groningen

Woensdag 24 oktober 2007

Provincie Groningen, 24-10-2007

Groningen: onderzoek naar steekincident

De politie doet onderzoek naar een steekincident in een woning aan de Korreweg in Groningen. Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat er een gewonde was in een woning in de Ambonstraat. Enkele minuten later kwam de melding binnen dat een man gewond was aangetroffen in de Korreweg. De twee mannen uit Groningen (38 en 39 jaar) hadden door onbekende oorzaak ruzie met elkaar gekregen in de woning aan de Korreweg. Daarbij staken beide personen elkaar met een scherp voorwerp. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag op verschillende plaatsen in de stad Groningen verkeerscontroles gehouden. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (28 automobilisten), niet handsfree bellen (10 automobilisten), geen verlichting (16 fietsers) en rijden door rood licht (14 fietsers). Een 15-jarige fietsster uit Groningen was een van de fietser die door rood licht ging. Toen ze werd gevraagd om haar gegevens, kon ze geen id-bewijs tonen. Later bleek dat ze ook valse persoonsgegevens op had gegeven.

Groningen: fietsendieven betrapt

De politie heeft dinsdag twee fietsendieven betrapt. Een 42-jarige inwoner van Groningen was s middags op de Grote Markt bezig een fietsslot te forceren. Dit werd opgemerkt door een agent. De Stadjer bekende de fiets te willen stelen. s Avonds meldde een
beveiligingsmedewerker van het UMCG dat hij iemand had aangesproken die een fiets op zijn schouders meedroeg. De 22-jarige fietsendief verklaarde dat zijn kameraad geen goede fiets meer had en dat hij deze voor hem had meegenomen vanaf de Grote Markt. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man opgepakt na mishandeling

De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. Hij had in een woning in de wijk Vinkhuizen een 32-jarige vrouw geslagen. De man had vlak daarvoor de vrouw buiten met de dood bedreigd en haar van haar fiets geduwd. De politie wist de man aan te houden bij de woning van de vrouw en heeft hem meegenomen naar het bureau. Daar is hij ingesloten.

Groningen: in bezit van harddrugs

De politie heeft dinsdagmorgen nabij de Spilsluizen een 46-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man gedroeg zich opvallend, waarop agenten de man aanspraken. Hij bleek in het bezit van acht bolletjes harddrugs. De Stadjer is meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser gewond

Een 51-jarige snorfietser is dinsdagmiddag gewond geraakt op de A-weg in Groningen. De snorfietser reed nabij de rotonde met het Hoendiep en kreeg geen voorrang van een 42-jarige automobilist uit Naaldwijk. De snorfietser uit Groningen is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Groningen: bestuurder scootmobiel in water, verdachte fietst door

Een onbekende fietser heeft er dinsdagmiddag voor gezorgd dat een 71-jarige Groninger met zijn scootmobiel het water in is gereden. De Groninger stak op de Zonnelaan een zebrapad over. Ter hoogte van het fietspad kwam de onbekende fietser aanrijden en gaf de senior geen voorrang. De bestuurder van de scootmobiel schrok hier zo van dat hij in het gras terecht kwam en de nabijgelegen vijver in reed. Een 23-jarige man uit Groningen zag het gebeuren en wist de oudere man uit het water te halen. De onbekende fietser was er inmiddels al vandoor gegaan.

Groningen: fietser geslagen door automobilist

De politie heeft dinsdagmorgen een 25-jarige automobilist aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige fietser. De automobilist uit Groningen reed op een agressieve manier over de Antonius Deusinglaan in zijn woonplaats. Daarbij toeterde hij voor de verkeerslichten naar een fietsster dat ze op moest schieten. Toen de 22-jarige plaatsgenoot daar een reactie op gaf, stopte de automobilist en sloeg de fietser in het gezicht. Daarna stapte hij weer in zijn auto en ging er vandoor. De politie wist de man in de wijk Beijum aan te houden. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Groningen: winkeldievegges aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag op de Grote Markt een 20-jarige winkeldievegge uit Middelstum aangehouden. Een beveiligingsmedewerker merkte op dat de vrouw een aantal goederen uit de winkel meenam, zonder daarvoor te betalen. Op het politiebureau verklaarde de vrouw ook al eerder winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De politie doet verder onderzoek. De vrouw is voor verder verhoor ingesloten.

Diezelfde middag heeft de politie ook twee minderjarige meisjes (13 en 14 jaar) uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De meisjes werden betrapt toen zij een warenhuis in de Herestraat verlieten. In een tas zaten enkele gestolen flesjes parfum. Toen de dames werden ondervraagd, bleken zij meer gestolen goederen bij zich te hebben. Ook verklaarden zij enkele weken geleden een winkeldiefstal te hebben gepleegd in een kledingwinkel in Groningen. De meisjes zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Groningen: brom- en snorfiets raken elkaar

Bij een frontale botsing tussen een 38-jarige bromfietser en een 18-jarige snorfietser, is de bromfietser dinsdagmorgen gewond geraakt. Beiden kwamen elkaar tegemoet op het Hoendiep in Groningen. Door de val raakte de bromfietser uit Groningen gewond aan zijn schouder en is naar een ziekenhuis gebracht. De snorfietser uit Ten Boer kwam er met de schrik vanaf. De politie maakt een registratie.

Groningen: onder invloed inparkeren

Een 48-jarige vrouw uit Groningen probeerde dinsdagavond in de Nieuwe Boteringestraat meerdere keren haar auto in te parkeren. Toen agenten zagen dat het voor de tweede keer niet lukte, trok dat hun aandacht. Bij de tweede keer raakte de vrouw bovendien met de achterkant de bumper van een andere auto. Toen het een derde keer misging, openden de agenten het portier van de automobiliste. Daarbij kwam de dienders een alcoholwalm tegemoet. In de Nieuwe Boteringestraat lukte het de Groningse niet mee te werken aan een blaastest. Uiteindelijk werd op het politiebureau geconstateerd dat de vrouw ruim 2,1 promille alcohol in haar bloed had. Het rijbewijs van de vrouw is in beslag genomen.

Haren: scootmobiel gekanteld

Een 92-jarige vrouw uit Haren is dinsdagmiddag in de Wilhelminalaan in haar woonplaats gewond geraakt nadat haar scootmobiel omviel. De vrouw reed in een bocht van het trottoir af en daardoor kantelde haar voertuig. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Ter Apel: met 2 promille er vandoor

Een 52-jarige automobilist uit Ter Apel werd dinsdagavond na een achtervolging in zijn woonplaats door de politie aangehouden. De man reed ondanks een stopteken met hoge snelheid op de Westerstraat enkele agenten voorbij die met een verkeerscontrole bezig waren. De automobilist trok zich daarna evenmin iets aan van de stoptekens en het blauwe zwaailicht en sirene van de motoragent die achter hem aanreed. In de Peregrinusstraat draaide de man een steeg in. Hij kon daar worden aangehouden. Bij een alcoholcontrole kwam een promillage van 2 tevoorschijn. s Mans rijbewijs wordt ingenomen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Bornholmstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 2122, aantal overtredingen: 155, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 427, aantal overtredingen: 141, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 676, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Hoogezand, Gorechtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1393, aantal overtredingen: 104, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1655, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.