Politie Haaglanden

Persberichten 24 oktober

Haaglanden, 24-10-2007

Amokmakers aangehouden
Den Haag Een 19-jarige man en een 20-jarige vrouw zijn dinsdagmorgen aangehouden toen zij de politie het werken onmogelijk maakten. Twee agenten wilden omstreeks 10.30 uur op de Mercuriusweg de bestuurder van een auto bekeuren, omdat hij tijdens het rijden aan het bellen was. Twee passagiers van de man waren het daar niet mee eens en verhinderden dat de bestuurder zijn rijbewijs aan de agenten kon afgeven. Toen de 19-jarige uitstapte en weigerde om zijn pogingen te staken en bovendien zijn identiteitsbewijs niet wilde afstaan, werd hij aangehouden. Op dat moment werd één van de agenten van achteren door de 20-jarige vrouw belaagd. De agenten dreigden met pepperspray, waarop de 19-jarige zich liet boeien. De vrouw beledigde daarop de agenten en gaf één van hen een klap in het gezicht. Daarop werd ook zij aangehouden. De man heeft een schikkingsvoorstel van 400 euro gekregen, de vrouw moet 600 euro betalen als zij verdere vervolging wil voorkomen.

Betrapt met zakken vol hennep
Den Haag Politieagenten stuitten dinsdagavond op de Rijswijkseweg op een auto vol henneptoppen. De agenten zagen het busje omstreeks 20.30 uur met twee wielen op de stoep staan. Toen zij de bestuurder wilden aanspreken, kwam er vanuit een woning een man aanlopen met twee volle vuilniszakken. Op de vraag van de agenten wat er in de zak zat, antwoordde de man vuilnis. Daarna gooide de man de zakken in de kofferbak van de auto en tikte hij tegen de achterkant van de wagen, die daarop wegreed. De agenten zetten de achtervolging in en lieten de auto in de Wenckenbachstraat stoppen. Ze vroegen de bestuurder of zij in de kofferbak mochten kijken en kregen daarvoor toestemming. In de kofferbak lagen vier vuilniszakken, die gevuld waren met henneptoppen. De bestuurder van de auto en diens passagier werd aangehouden. Ook de man die op de Rijswijkseweg was achtergebleven, werd korte tijd later aangehouden.

Jongens vernielen auto
Den Haag - De politie heeft dinsdagavond omstreeks 20.00 uur twee Haagse jongens van 14 jaar aangehouden. Zij werden op het terrein van een voetbalvereniging aan de Dedemsvaartweg door leden van de club betrapt toen zij over het dak van een auto liepen. In het dak zaten enkele deuken. De voetballers belden de politie, die de jongens aanhield en hen naar HALT heeft doorverwezen.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag De politie heeft dinsdagochtend in een flatwoning aan het Forellendaal een hennepkwekerij ontdekt. Agenten werden door de huismeester van de flat gewezen op een appartement waarvan onder meer de ramen waren afgeplakt. Toen de politie de woning binnenging, trof zij een hennepkwekerij met 237 plantjes aan. De kwekerij is ontruimd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de eigenaar ervan.

Zonder rijbewijs
Den Haag Een 32-jarige man uit Den Haag is dinsdagavond omstreeks acht uur aangehouden toen hij werd betrapt op rijden zonder rijbewijs. Politieagenten werden op de Goeverneurlaan met hoge snelheid ingehaald door de man. De agenten zetten de achtervolging in. Ze zagen de automobilist over de busbaan rijden en enkele rode verkeerslichten negeren, waarna de agenten hem op de Binckhorstlaan aan de kant zetten. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien is de auto mogelijk betrokken geweest bij een straatroof in Den Haag. De politie onderzoekt de zaak.

Eén voor allen, allen voor één
Den Haag De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.00 uur acht Haagse jongeren tussen 14 en 18 jaar aangehouden. Het groepje stond in een speeltuintje aan de Nijkerklaan naast een in brand gestoken prullenbak. Toen politieagenten de jongeren vroegen wie het vuur had aangestoken, zwegen zij. Ook nadat de agenten de acht duidelijk hadden gemaakt dat zij allemaal zouden worden aangehouden als de brandstichter zich niet bekend zou maken, bleef het stil. Daarop werd iedereen aangehouden. Op het politiebureau kregen de jongeren een bekeuring voor baldadigheid. Ook zijn hun ouders in kennis gesteld.

58 boetes voor verkeersovertredingen
Leidschendam-Voorburg Op de Johann Sebastiaan Bachlaan in Leidschendam controleerde de politie dinsdag 23 oktober of autobestuurders op het dragen van hun autogordels. Van de 171 automobilisten bleken 24 personen geen gordel om te hebben. Tevens kreeg één persoon een proces-verbaal voor het niet handsfree bellen. Op de Laan van Nieuw Oosteinde zijn tijdens een controle in totaal 34 processen verbaal uitgeschreven, voor onder meer het overtreden van de maximum toegestane snelheid, het niet dragen van een autogordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Auto-inbreker aangehouden
Wassenaar Surveillerende agenten hielden woensdagmorgen 24 oktober omstreeks 04.15 uur een 42-jarige Hagenaar aan omdat hij had ingebroken in een auto. De agenten controleerden op de George Washingtonlaan een fietser toen zij plotseling geritsel in de struiken hoorden. Toen er een man uit de struiken kwam, spraken de agenten hem aan. Desgevraagd haalde de man zijn hand uit zijn jaszak, waarop een grote schroevendraaier zichtbaar werd die hij in zijn jaszak droeg. De agenten hielden de man aan. In zijn jas bleek hij een autoradio te verbergen. Op een nabijgelegen parkeerterrein stond een auto met een ingeslagen portierraam waaruit de radio was weggenomen. De verdachte heeft de diefstal inmiddels bekend.

Verkeerscontroles
Wassenaar Politie Haaglanden hield dinsdagmiddag 23 oktober verkeerscontroles op de Prinsenweg en de Zijdeweg. Op de Prinsenweg werden tussen 13.00 uur en 16.30 uur in totaal 250 passanten gecontroleerd. Veertien daarvan kregen een boete omdat zij geen autogordel droegen. Eén van hen kreeg een prent voor niet handsfree bellen. Op de Zijdeweg kregen tussen 17.30 uur en 18.30 uur in totaal vijf mobiele bellers een bekeuring. Vijf personen kregen een bekeuring omdat zij niet de juiste rijrichting volgden en een laatste persoon kreeg een bon, omdat deze door het rode verkeerslicht reed.

Kop-staart botsing
Wassenaar Drie voertuigen botsten dinsdag 23 oktober voor het verkeerslicht met de kruising van de N44 en de Van der Oudermeulenlaan. De bestuurder van een Volvo, een 40-jarige man, stopte voor het verkeerslicht dat op rood stond. De 19-jarige bestuurder van de auto achter hem stopte ook. De 56-jarige bestuurder daarachter zag dit te laat en botste tegen de auto aan. Als gevolg hiervan schoven de autos naar voren. De personen zijn gecontroleerd door de GGD en hoefden niet naar het ziekenhuis.

Biertje?
Rijswijk Een 22-jarige man uit Den Haag wilde donderdag 23 oktober een supermarkt aan het Hendrik Ravesteijnplein in Rijswijk verlaten zonder de twee bierfusten af te rekenen. De man is aangehouden en is vervolgens met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Dronken met een verlopen rijbewijs
Monster Een 28-jarige Haagse automobilist werd woensdagmorgen 24 oktober omstreeks 00.15 uur aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau blies de man 425 ugl en bleek dat zijn rijbewijs al twee maanden verlopen was. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur op zak, mocht hij weer naar huis. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Botsing tussen bejaarden
s-Gravenzande Een 87-jarige man uit s-Gravenzande raakte maandagmiddag gewond toen hij werd aangereden door een auto, bestuurd door een 84-jarige vrouw uit Hoek van Holland. De man liep omstreeks 15.40 uur met zijn fiets aan de hand op de Monsterseweg toen hij deze weg overstak. De vrouw probeerde nog te remmen toen zij de man zag, maar kon niet voorkomen dat zij hem raakte. Onderzoek door de Technische Ongevallen Dienst wees uit dat de man voorrang had moeten verlenen. De man is met heup-, been- en buikklachten vervoerd naar het ziekenhuis.

Scooter na vijf jaar teruggevonden
De Lier Met dank aan een tip van een oplettende burger werd dinsdag 23 oktober omstreeks 18.00 uur een scooter teruggevonden die al ruim vijf jaar geleden gestolen werd in Leiden. De melder had de scooter al drie dagen zien staan op de Leehove en belde de politie. Agenten stelden aan de hand van het framenummer vast dat het om een gestolen scooter uit Leiden ging. De politie onderzoekt de zaak.

Getuigen straatroof gezocht
Delft De politie in Delft zoekt getuigen van een straatroof van een notebook. Een 23-jarige man uit Delft stond dinsdag 23 oktober om 21.00 uur bij de bushalte aan het Bastiaanplein. De Delftenaar droeg zijn net gekochte notebook in de doos bij zich. Het slachtoffer werd aangesproken door een man met een Noord Afrikaans uiterlijk. Deze man verdween weer maar kwam korte tijd later terug met vier andere mannen. De Delftenaar werd op de grond gegooid, geslagen en geschopt. De mannen verdwenen met het notebook. Het slachtoffer heeft kneuzingen en beurse plekken over zijn hele lichaam. Heeft u iets gezien of heeft u informatie die kan leiden tot de aanhouding van deze straatrovers, belt u dan met de recherche van Politiebureau Delft via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Winkelverbod voor dievegge
Delft - Een 27-jarige Delftse kreeg dinsdag 23 oktober een boete en een winkelverbod voor een supermarkt aan de Martinus Nijhoflaan. Bij controle bleken er in de tas van de vrouw goederen te zitten, die de vrouw niet afrekende. De vrouw bekende de poging tot diefstal. Hiervoor kreeg zij een proces verbaal van 130,-en ook mag zij voor de periode van een jaar de winkel niet meer in.

Aanrijding veroorzaakt file in Zoetermeer
Zoetermeer Vanwege een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen heeft er dinsdagmiddag 23 oktober omstreeks 15.30 uur een flinke file gestaan op de Afrikaweg en de Meerzichtlaan. Beide autos reden op de Afrikaweg toen de bestuurster van de personenauto, een 57-jarige Zoetermeerse, remde voor het oranje stoplicht. De vrachtwagen, bestuurd door een 22-jarige man uit Elst, reed waarschijnlijk te dicht achter haar en kon een botsing niet meer vermijden. Een buschauffeur van Connexxion zag het ongeluk gebeuren, parkeerde zijn bus als buffer achter beide voertuigen en heeft bij het slachtoffer in de auto gewacht tot de hulpdiensten arriveerden. De vrouw werd ter controle vervoerd naar het ziekenhuis, maar hield aan de aanrijding slechts spierpijn over.

In andere winkel gesnapt
Zoetermeer Een beveiligingsmedewerker van een warenhuis aan het Theaterplein zag 23 oktober om 15.40 uur twee meisjes met wel heel veel kleding het pashokje ingaan. De meisjes van 16 en 17 jaar uit Zoetermeer en Naaldwijk hingen alle kleding terug toen ze merkten dat de medewerker ze in de gaten had. Toen ze het warenhuis verlieten ging toch het alarmpoortje af. Bij controle van de tassen bleek er bij beiden een paar nieuwe schoenen in te zitten. De meisjes gaven direct toe deze gestolen te hebben in een andere winkel. Beiden zijn opgehaald door hun ouders en gingen met een HALT-verwijzjng naar huis.

Zonder rijbewijs en teveel op
Zoetermeer Politieagenten controleerden 24 oktober om 02.45 uur op de Albrandswaard een automobilist. Al gauw bleek dat de 25-jarige man uit Den Haag reed onder invloed. Hij blies 475 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Omdat de Hagenaar de dag daarvoor ook gereden had met alcohol op en daarbij zijn rijbewijs was ingevorderd kreeg hij ook een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.