Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 24 oktober

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben dinsdagavond rond negen uur een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een melding van het energiebedrijf gingen de agenten naar een woning aan de van Weelstraat. Hier troffen ze bloeiende hennepplanten aan in één van de kamers. De planten en materialen zijn vernietigd. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie negen mensen aangehouden, die worden verdacht van openlijke geweldpleging. Omstreeks half twee werd gemeld dat er een herentoilet was vernield in een horecagelegenheid aan de Oostzeedijk. In de zaak waren nog negen mensen aanwezig in de leeftijd van 15 tot 23 jaar. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft dinsdagmorgen op de Kanaalweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden daar zeven bekeuringen uitgeschreven voor o.a. geen gordel dragen, negeren rood licht, rijden op verkeerde rijbaan en technische gebreken. Ook op de Burgemeester Schalijlaan werd dinsdagmorgen gecontroleerd. Daar kregen elf mensen een bekeuring voor geen gordel dragen en geen rijbewijs kunnen tonen. Op de Maasboulevard werd een snelheidscontrole gehouden, waarbij 770 voertuigen werden gecontroleerd. Van dit aantal reden er 36 harder dan de toegestane 50 km per uur.


* VIJF MANNEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING

SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben dinsdagmiddag rond vier uur vijf mannen aangehouden. De vijf worden verdacht van het mishandelen van een 21-jarige inwoner van Spijkenisse. Na een aanrijding op de Lorentzlaan gingen verschillende automobilisten met elkaar op de vuist, hierbij moest de Spijkenisser het ontgelden. Van de vijf mannen in de leeftijd van 17 tot 19 zijn er vier afkomst uit Schiedam, één van hen komt uit Eindhoven. De politie onderzoekt zowel de aanrijding als de vechtpartij.


* FIETSLICHTEN GECONTROLEERD
SCHIEDAM - Fietsers zonder licht veroorzaken veel gevaarlijke situaties doordat zij niet, of pas laat zichtbaar zijn voor andere weggebruikers. Om de verkeersveiligheid te verhogen worden er regelmatig fietslichtcontroles gehouden. Zo werden er dinsdagochtend tussen acht en negen uur fietsers gecontroleerd op de Nieuwe Haven. Vier van hen hadden geen verlichting, zij zijn bekeurd.


* AANHOUDING NA BEDREIGING MET MES
MAASSLUIS - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben dinsdagmiddag een man aangehouden. Rond half drie viel de melding dat een man op de van Beethovenlaan aan het zwaaien was met een mes. Ook zou hij kinderen bedreigen met het mes. Hierop gingen de agenten ter plaatse. Medewerkers van Stadstoezicht hadden de man gevolgd waarna hij eenvoudig aangehouden kon worden in de Koningshoek. De man droeg het mes in zijn broekzak. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat de 34-jarige inwoner van Maassluis onder invloed van drugs en drank was. Na insluiting is het onderzoek gestart.


* AANGEHOUDEN NA HET MISSEN VAN DE TREIN
MAASSLUIS - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben dinsdagochtend een man aangehouden. Agenten in burger zagen de twee rond elf uur renden op de Koningshoek richting het treinstation. Nadat ze de trein misten werd één van hen zo boos dat hij in de fietsenstalling tegen een fiets schopte. Een voorbijganger zei hier iets van en kreeg vervolgens een klap van de 29-jarige inwoner van Maassluis. Ook pakte hij een fiets en gooide deze in de richting van de ander.


* VERDACHTEN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiemensen hebben dinsdagavond twee verdachten aangehouden, ze worden verdacht van diefstal. Om even voor half zeven zag men op de Mosterweg twee mannen die zich verdacht gedroegen. Bij nader onderzoek bleek dat het tweetal, 16 en 17 jaar oud uit Spijkenisse, twee bordjes met opschrift van twee vrachtwagens hadden gehaald. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau.


* VERDACHTE VERNIELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen hebben dinsdagmorgen een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. Rond kwart voor acht werd gemeld dat er iemand tegen auto's schopte op de Coolsingel. Ter plaatse trof men de verdachte aan, die twee auto's had beschadigd. Hij is overgebracht naar een politiebureau.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen en een vrouw aangehouden. De drie worden verdacht vernielingen te hebben gepleegd in een bar aan de Scheepstimmermanslaan. Ook mishandelden ze een 40-jarige Rotterdammer. Nadat ze er vandoor gingen werd de politie gewaarschuwd. Men zag op een gegeven moment een auto die voldeed aan de opgegeven omschrijving rijden op de A20. Rond één uur is de wagen staande gehouden en de drie inzittenden zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De chauffeur had een te hoog alcoholpromillage, namelijk van 1,1 terwijl 0,5 de grens is. De 25-jarige vrouw uit Rozenburg en de mannen van 29 en 33 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats zijn ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.


* 17-JARIGE 'AUTOMOBILIST' AANGEHOUDEN
ROTTERDAM NOORD - Politieagenten hebben maandagmiddag een 17-jarige automobilist aangehouden. De jongen viel op doordat hij rond één uur zonder gordel over de Pompenburg reed. Na staande houding gaf hij zijn naam en adres op maar kon geen identiteitsbewijs overhandigen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de opgegeven identiteit niet de zijne was. Wel werd duidelijk waarom hij een valse naam opgaf: hij was slechts 17 jaar jong. De jongen is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Ook zijn ouders zijn gewaarschuwd.


* JONGENS AANGEHOUDEN
BERGSCHENHOEK - Politieagenten van district Noord hebben dinsdagmiddag vier jongens aangehouden. De vier liepen rond twee uur met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp door park de Leeuwenkuil. Omstanders die dit zagen waarschuwden de politie. Ter plaatse zagen de agenten de jongens lopen. Na onderzoek bleek dat getuigen gezien hadden dat het wapen in de bosjes gegooid was en daar vond men een luchtdrukpistool. De jongens in de leeftijd van 13 tot 15, afkomstig uit Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de ouders gewaarschuwd zijn.


* HENNEPKWEKETRIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen stelden dinsdagmiddag een onderzoek in in een woning aan de Vlasakkerstraat. Men ging naar binnen met een machtiging tot binnentreden. In het pand, op de tweede verdieping, trof men een hennepkwekerij aan verdeeld over twee kamers. De Bestuursdienst heeft zorggedragen voor de ontmanteling. Ook in een pand aan de Ravenswaard trof men een hennepkwekerij aan, verdeeld over twee slaapkamers. Ook hier is e.e.a. ontmanteld.