Gemeente Medemblik

Jaarverslag klachten 2006 politie Noord-Holland-Noord

Onlangs is het jaarverslag klachten 2006 van de politie Noord-Holland-Noord verschenen. In dit verslag staat vermeld hoeveel klachten er in 2006 over de politie zijn binnengekomen en waarop deze klachten betrekking hebben. Het jaarverslag wordt verspreid onder het bestuur van de betrokken gemeenten, ook het bestuur van de gemeente Medemblik heeft inmiddels van het verslag kennis genomen.

Uit het verslag blijkt dat het aantal klachten is gedaald van 152 in 2005 naar 96 in 2006. De daling van het aantal klachten wordt gezien als een verbetering van het vertrouwen dat burgers in de politie stellen. In 2006 is één klacht ontvangen over de politie in de gemeente Medemblik.

Wat gebeurt er met uw klacht?
Na het indienen van een klacht probeert de politie eerst zelf tot een oplossing te komen. Wanneer u niet tevreden bent over de afhandeling, wordt een onderzoek gedaan door een klachtencommissie. Van de 96 klachten in 2006 zijn 10 klachten behandeld door deze klachtencommissie. De resultaten daarvan worden voorgelegd aan de korpsbeheerder van het politiekorps, de burgemeester van Alkmaar, die een formeel besluit neemt. Bent u het daar niet mee eens, dan kunt u zich wenden tot de Nationale Ombudsman.

U kunt het jaarverslag klachten van de politie Noord-Holland-Noord inzien op één van de politiebureaus of op de afdeling Bestuur en Veiligheid van de gemeente Medemblik.