Johann Olav Koss, Ruud Lubbers, Jan Pronk e.v.a. op Nacht van de VN

24/10/2007 11:32



Booij, Klusman en Van Bruggen



JOHANN OLAV KOSS, RUUD LUBBERS, JAN PRONK, LORNAH KIPLAGAT, JORIS LUYENDIJK OP DE NACHT VAN DE VERENIGDE NATIES

Vijfde Nacht van de Verenigde Naties, 24 oktober 2007, 17.30 - 02.00 uur in en om de Melkweg, Amsterdam

Vanavond vindt de Nacht van de Verenigde Naties plaats in de Melkweg, Cinecenter en Sugar Factory in Amsterdam. Een breed programma met debatten, film, theater, politici en artiesten gaat van start om 17.45 en gaat met optredens en DJs door tot 2.00 uur 's nachts. Met o.a. Bert Koenders, Johann Olav Koss, Ruud Lubbers, Jan Pronk, Lornah Kiplagat, Awraham Soetendorp, Frank Heemskerk, Willemijn Verloop, Joris Luyendijk, Joeri Boom, Paul Rosenmöller, Eefje Blankevoort, Kader Abdolah, Leon Verdonschot, Mariko Peters. Optredens van C-Mon & Kypski, Typhoon, Mala Vita, Kubus & BangBang, NT Gent, Laidback Luke en Alamo Race Track.

Met inspirerende gasten, debatten, workshops, theater en film, bands en deejays is de Nacht in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse evenementen voor mensen met interesse in internationale politiek.

In het gevarieerde programma komen verschillende thema's aan bod. Er is specifieke aandacht voor de millenniumdoelen, die in 2015 gerealiseerd moeten zijn: waar staan we? Hoe moeten we verder? En wat is de bijdrage van sport aan de millenniumdoelen, met onder andere de uitreiking van de Millenniumschoen Award aan de meest betrokken topsporter bij sport en ontwikkelingssamenwerking en een gesprek tussen Johann Olav Koss en minister Bert Koenders. Het thema vrede & veiligheid staat o.a. centraal in het 3FM Serious Politics-debat over Afghanistan. Staatssecretaris Frank Heemskerk wordt geïnterviewd over ondernemen in ontwikkelingslanden. Bovendien wordt de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN gekozen, die namens Nederlandse jongeren naar New York gaat en de Algemene Vergadering van de VN zal toespreken.

Initiatiefnemers
De Nacht van de Verenigde Naties is een initiatief van NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling), de NVVN (Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties) en campagnebureau BKB. Meer informatie over de Nacht en het programma kun je vinden op www.dewereldvandevn.nl.





http://www.dewereldvandevn.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (