Persberichten Binnensticht, 11.55 uur

Utrecht, 24-10-2007

Brandje

BILTHOVEN In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober werden drie verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting.

Rond 00.45 uur zag een getuige dat drie jongens op de Runnebeek bij een vuilcontainer stonden en daarin brand stichtten. Daarna liep het drietal weg in de richting van de Beatrixlaan. De getuige bluste het brandje en ging achter het drietal aan. Op de Beatrixlaan hield hij de jongens staande en de politie kwam ter plaatse.

Het drietal, twee jongens van 16 jaar uit De Bilt en Bilthoven en één van 17 jaar uit Bilthoven, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij hadden een stuk tapijt in de container aangestoken. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en voor de nacht ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

GROENEKAN/DE BILT De politie heeft op dinsdag 23 oktober op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan werd van 15.30 uur tot 17.30 uur gecontroleerd. Van de 1399 gecontroleerde automobilisten, reden er 90 harder dan de toegestane 50 km/u. De topper reed 81 km/u.

Op de Biltse Rading in De Bilt werd van 14.45 uur tot 17.00 uur gecontroleerd. Van 1471 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, 173 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 86 km/u.

Graffiti

BILTHOVEN Op dinsdag 23 oktober werd een jongen aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Rond 19.50 uur zag een getuige dat een jonge met een spuitbus graffiti op een pand aan De Kwinkelier aan het spuiten was. De getuige belde de politie.

Agenten troffen de verdachte, een 16-jarige jongen uit Bilthoven, op De Kwinkelier aan. Hij was in het bezit van een spuitbus met zwarte verf. De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in naar mogelijke medeverdachten.

Motoragent

DE BILT Op dinsdag 23 oktober botste een motoragent tegen een auto en ging onderuit.

Rond 16.00 uur reed een 47-jarige motoragent over de Blauwkapelseweg. Hij was onderweg naar de Rijksweg A27 in verband met een gepleegde snelkraak in Amersfoort (zie persberichten Eemland zuid d.d. 24-10-2007: Snelkraak).

Ter hoogte van de kruising van de Kerklaan wilde de agent een voor hem rijdende automobiliste, een 34-jarige vrouw uit De Bilt, inhalen. Net op dat moment sloeg zij linksaf. De agent raakte de linkerzijde van de auto, ging onderuit en zijn motor gleed door tegen een geparkeerde auto.

De agent liep lichte verwondingen op en werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Laatst gewijzigd 24-10-2007 11:55 | © Politie Utrecht