Persberichten Eemland noord, 11.50 uur

Utrecht, 24-10-2007

Verzorgingsproducten

SOEST/LEUSDEN Aan het begin van dinsdagmiddag 23 oktober werd een verdachte in Soest aangehouden voor een grote winkeldiefstal. Later bleek dat een soortgelijke diefstal ook in Leusden was gepleegd.

Rond 12.20 uur betrapte een personeelslid van een winkel aan het Plein van Zuid in Soest een vrouw op winkeldiefstal. Het personeelslid zag dat de verdachte in gezelschap was van een man en een vrouw, maar die wisten te ontkomen. De politie kwam ter plaatse en nam de aangehouden verdachte, een 18-jarige Poolse vrouw, over. Zij bleek voor bijna 400 aan verzorgingsproducten in haar tas te hebben geladen. Haar medeverdachten waren er in geslaagd met een tweede gevulde tas vandoor te gaan. Zij vluchtten in een rode Volkswagen Passat. De aangehouden verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Aan het begin van dinsdagmiddag keek een medewerker van een winkel aan De Grutterij in Leusden de beelden van een bewakingscamera uit. Daarbij zag hij dat die ochtend twee vrouwen en een man een grote hoeveelheid verzorgingsproducten in enkele tassen laden en daarmee de winkel uitliepen. Bij controle bleek er voor bijna 1400 te zijn gestolen.

De medewerker uit Leusden viel in de loop van de middag in bij het filiaal aan het Plein Zuid in Soest. Daar hoorde hij van de diefstal die middag in Soest. Bij het bekijken van de beelden van de bewakingscamera herkende hij de verdachten als dezelfden die de diefstal bij het filiaal in Leusden hadden gepleegd.

De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek naar beide diefstallen en naar de twee ontkomen verdachten voort.

Te veel op

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober bleek een automobilist te veel te hebben gedronken. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 01.45 uur controleerden agenten een automobilist op de Oostsingel. De man, een 33-jarige Bunschotenaar, bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 580 ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Bunschotenaar is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeerscontrole

SOEST De politie heeft op dinsdag 23 oktober op meerdere plaatsen in Soest een verkeerscontrole gehouden.

Bij de controles op de Peter van den Breemerweg, Koninginnelaan, Weegbreestraat en Nieuweweg werden in totaal zeventien bekeuringen uitgeschreven voor het negeren geslotenverklaring (6) en niet dragen autogordel (11).

Laatst gewijzigd 24-10-2007 11:51 | © Politie Utrecht