RET

RET wint aanbesteding veerdienst Hoek van Holland-Maasvlakte

Woensdag 24 oktober

Het dagelijks bestuur heeft afgelopen zomer de veerdienst aanbesteed en onlangs besloten om deze voor twee jaar aan de RET te gunnen. De veerdienst gaat vanaf 1 maart 2008 varen.

De dienst gaat Fast Ferry Hoek van Holland heten en is een samenwerking tussen RET en Ottevanger OV Exploitatie BV. De veerdienst levert een snelle verbinding over de Nieuwe Waterweg tussen Hoek van Holland en de Europoort/Maasvlakte voor voetgangers en fietsers.

Recreatieve markt

Uit een analyse van de RET is gebleken dat het aandeel woon-werkverkeer in het totale gebruik van de veerdienst bescheiden zal zijn. Daarom wil de RET zich vooral richten op de recreatieve markt. In de zomermaanden zal de veerdienst daarom ook de Landtong Rozenburg aandoen. Tevens neemt de RET vanaf de start de Maeslantkering in de dienstregeling op. De toeristisch-recreatieve markt in de regio heeft in de ogen van de RET duidelijk potentie.

Nieuw schip

Vanaf juni 2008 gaat gevaren worden met een nieuw schip, dat voldoet aan de laatste milieueisen en 130 passagiers kan vervoeren. Tot die tijd wordt met een vervangend schip gevaren. Op het nieuwe schip kunnen op het achterdek maximaal 30 fietsen worden neergezet. De reisbestemming wordt op het schip aangegeven via LCD-schermen aan de buitenkant. De haltes worden voor de reizigers omgeroepen en over passerende schepen wordt informatie verstrekt. Door de vele ramen kunnen passagiers tijdens de overtocht goed om zich heen kijken. Bij mooi weer kunnen de reizigers in de buitenlucht op het fietsendek of op het bovendek gaan staan.

---