Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Verhuislunch wandeloord met leerlingen De Waaier

Begin volgend jaar wordt de eerste paal voor de nieuwe Brede School aan het Paradijsplein geslagen en in 2009 verhuist De Waaier naar de nieuwe locatie.

Dat zei Michel de Visser, portefeuillehouder onderwijs van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk vorige week tijdens de verhuislunch in de openbare basisschool De Waaier aan de 2e Reserve Boezemstraat.

De school aan de 2e Reserve Boezemstraat wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. De leerlingen van De Waaier verhuizen tijdelijk naar de school achter de Rusthoflaan. Het is de laatste keer dat we samen in deze school zijn en ik vind het ontzettend leuk om samen met de kinderen, ouders en bewoners van de wijk op deze manier afscheid te nemen van het gebouw. Ik ben wel een beetje verdrietig, maar ook wel vrolijk. We krijgen straks een mooie wijk met mooie speelvoorzieningen voor de kinderen en een prachtige nieuwe school, aldus locatiedirecteur René Bos.

Menukaarten en placemats

Nadat de leerlingen van de school in optocht hun ouders en wijkbewoners hadden opgehaald,begon de verhuislunch in de gymzaal van de school. De verhuislunch was grotendeels door de leerlingen van de Waaier voorbereid. Zij hadden menukaarten en placemats gemaakt. Michel de Visser kreeg als eerste een placemats en een ingelijste foto van de oude school. Ook al de leerlingen kregen deze foto als herinnering aan hun school.

De beeldende kunstenaars Willem van Hest en Ron Blom hadden tijdens de lessen samen met de kinderen enkele kunstwerken gemaakt, waarop de leerlingen de leukste dingen van de school hadden geschilderd. De speelplaats en de computer scoorden daarbij het hoogst. Op donderdag 30 oktober na de herfstvakantie verhuizen de kinderen de laatste spulletjes van de oude school naar de tijdelijke locatie.

Michel de Visser (rechts in beeld) nam vorige week deel aan de verhuislunch in basisschool De Waaier, die binnenkort gesloopt gaat worden