Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Peuters beleven eerste dag op De Kleine Oceaan

Afgelopen donderdag 18 oktober is een nieuwe peuterspeelzaal De Kleine Oceaan in deelgemeente Kralingen-Crooswijk geopend.

Michel de Visser, portefeuillehouder Welzijn, was aanwezig om het belang van de peuterspeelzaal te onderstrepen. Het is belangrijk dat er binnen de deelgemeente dit soort voorzieningen aanwezig zijn. Ik hoop dat ouders hier ook gebruik van zullen maken, aldus de Visser.

De portefeuillehouder opende symbolisch door een ballon met confetti door te prikken waar de peuters erg enthousiast op reageerden. De peuters kregen hun eerste les over het thema herfst en waren meteen enkele herfstwoorden rijker zoals regen, kou, nat, wind en bladeren. De groepen 1 en 2 hadden enkele herfstliedjes voorbereidt die zij vrolijk ten gehore brachten. De ouders hebben gezorgd voor de lekkere exotische hapjes na afloop. De Kleine Oceaan is gevestigd in basisschool De Kleine Wereld aan het Vredenoordplein 60-62 en is drie vaste dagdelen geopend.

Kou, regen en bladeren

De peuters kregen hun eerste les van juf Irma en juf Cemile. Tijdens deze les stond alles in het teken van de herfst. Kou, regen, wind en bladeren zijn geen onbekende begrippen meer voor deze peuters.

Knooppunt Kralingen (organisatie gericht op kinderopvang) en de openbare basisschool De Kleine Wereld hebben de handen ineen geslagen en de nieuwe peuterspeelzaal gerealiseerd. De Kleine Oceaan moet er voor zorgen dat de overgang voor de peuters naar groep 1 van de basisschool makkelijker verloopt. Omdat de kinderen leren door te spelen, gebeurt alles in de peuterspeelzaal op een speelse manier. Er wordt voorgelezen, samen liedjes gezongen, geleerd te tellen en kleuren te onderscheiden. De Nederlandse taal is een belangrijk aandachtspunt, omdat er veel kinderen op de peuterspeelzaal zitten die de taal nog niet beheersen.

Michel de Visser staat op het punt de ballon met confetti door te prikken