Gemeente Anna Paulowna


Colleges akkoord met plan van aanpak SETA-3

De colleges van de gemeenten Anna Paulowna, Schagen en Zijpe zijn in beginsel akkoord gegaan met het plan van aanpak van de projectgroep Seta-3. Tot 30 november ligt het plan van aanpak voor advies bij de drie ondernemingsraden.

De colleges zullen dit advies betrekken in hun definitieve besluit, waarna ze het plan van aanpak in december voorleggen aan de gemeenteraden. Voorafgaand aan de besluitvormende vergaderingen, die in eigen gemeentehuis zullen plaatsvinden, wordt er een gezamenlijk opiniërend overleg gehouden. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werkzaamheden voor het facilitair bedrijf vanaf januari in gang worden gezet.

In mei vorig jaar spraken de colleges van Anna Paulowna, Schagen en Zijpe uit dat hun ambtelijke organisaties te weinig slagvaardig en te kwetsbaar zijn om de gemeentelijke taken in de toekomst goed te kunnen uitvoeren. De oprichting van een facilitair bedrijf volgens het Samen-en-toch-apart-concept (Seta-3) wordt gezien als oplossing voor dit probleem. Een gezamenlijk facilitair bedrijf kan meer aan dan de huidige gemeentelijke organisaties en dat is in het belang van de inwoners, aldus de colleges. Begin 2007 werd het gezamenlijke traject ingeluid tijdens bijeenkomsten voor de medewerkers en de raadsleden van de drie gemeenten. In mei en juni van dit jaar besloten de drie colleges, na advisering van de ondernemingsraden, te beginnen met de eerste fase van Seta-3, het opstellen van een plan van aanpak.