Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Baak - Inbraken                                           |
In Baak is tussen maandag en dinsdag 23 oktober ingebroken in een woning aan de Molenweg en in een winkelpand aan de Zutphen-Emmerikseweg.

De daders kwamen in beide gevallen binnen door gaatjes in het kozijn te boren, waardoor een raam kon worden geopend. In de woning aan de Molenweg werden kasten en lades doorzocht. Er werd echter niets weggenomen. In het winkelpand aan de Zutphen-Emmerikseweg werden eveneens kasten en lades doorzocht, maar ook hier werden geen goederen weggenomen. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken.

|     |Doetinchem - Man aangehouden na vernieling                |
De politie heeft woensdagnacht 24 oktober een 35-jarige inwoner van 's-Heerenberg aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit in het stationsgebouw aan de Stationsweg.

Bij de politie kwam de melding binnen dat er een ruit vernield zou zijn van het stationsgebouw. Een schoonmaker had geconstateerd dat de ruit van een afgesloten schuifdeur in het stationsgebouw stuk was en zag ook de 's-Heerenbergenaar zitten. Bij zijn aanhouding verklaarde de man dat hij via de vernielde ruit het stationsgebouw was binnengegaan. De man is ingesloten voor nader verhoor.

|     |'s-Heerenberg - Brandjes                                  |
De brandweer van 's-Heerenberg moest dinsdagavond 23 oktober een aantal keren uitrukken om kleine brandjes te blussen.

De eerste melding betrof een brandje in een boom bij een pand aan de Zeddamseweg. Daarna bleek een hoeveelheid kranten en reclamefolders in een portiek aan de Maria van Nassaulaan te branden.Tenslotte brandde bij de skatebaan op de Oude Doetinchemseweg een bromfiets gedeeltelijk uit. De brandweer heeft alle brandjes geblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brandjes. Mensen die informatie over de brandjes hebben, wordt verzocht om contact met de politie op te nemen via 0900 - 8844.

|     |Neede - Koperdieven gezocht                               |
De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van koper bij een school aan de Bleekenweg op maandag 15 oktober, waarbij twee jongens werden overlopen. Zij doet hierbij een beroep op getuigen van dit voorval.

Maandag 15 oktober omstreeks 22.40 uur werden bij een school aan de Bleekenweg twee jongens overlopen die bezig waren met het stelen van koper. Eén van de jongens wist te ontkomen. Getuigen zagen bij de school nog een fiets staan met fietstassen waarin een hoeveelheid koperdraad zat. Zij namen de fiets mee en hielden korte tijd later de vermoede-lijke eigenaar van de fiets staande. Ook deze jongen ging er vandoor en is mogelijk betrokken bij de diefstal.

Het onderzoek van de politie richt zich op het achterhalen van de identiteit van beide jongens. Het gaat om twee jongens van ongeveer 17 of 18 jaar oud. Het signalement van de eerste jongen is onduidelijk. De jongen van wie de fiets werd meegenomen door getuigen is ongeveer 1.75 m lang, hij heeft kort, stekelig haar en een ingevallen gezicht. Deze jongen draagt in beide oren een oorring. Op het moment van de diefstal droeg hij een gestreepte trui en was hij in het bezit van een blauwe fiets met blauwe fietstassen met daarop de tekst 'Reklame Verspreiding Satelliet' (zie bijgaande foto).

De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met deze diefstal of die meer informatie hebben over de jongen met de gestreepte trui in combinatie met de fiets en/of de andere verdachte, contact op te nemen met 0900 - 8844

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --