Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Onderwerp ( Persberichten
Datum ( woensdag 24 oktober 2007


Maastricht; dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een 46-jarige automobilist uit Maastricht op de Haspengouw in zijn woonplaats een aanrijding veroorzaakt, terwijl hij onder invloed van alcohol was.

De man boste rond 02.00 uur met zijn auto tegen een geparkeerde auto. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. De Maastrichtenaar moest een blaastest ondergaan en blies daarbij een bloed/alcoholpromillage van 2,1.

Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijdbewijs moest hij inleveren.

Kerkrade; bejaarde vrouw op straat beroofd

Dinsdagmorgen werd een 72-jarige vrouw uit Kerkrade op de Einderstraat in haar woonplaats door een onbekend gebleven man van haar tas beroofd.

Het slachtoffer raakte niet gewond. De vrouw liep rond 11.30 uur vanuit de richting van het centrum en over het trottoir richting Nuland, toen van achteren een man naderde. Bij het passeren trok deze man de linnen boodschappentas uit haar hand en rende ermee weg de Meester Absilstraat in.

Van de dader is alleen bekend dat hij 1,70 tot 1,80 mtr. groot en een effen bruine driekwart stoffen jas met capuchon en bontkraag droeg.

Beek; geen verlichting leidt tot innen van boetes

Politiemensen die dinsdagavond rond 20.30 uur op de Prins Mauritslaan in Beek een 28-jarige scooterrijder uit Beek bekeurden, omdat hij met zijn tweewieler zonder verlichting en onverzekerd reed, hadden de man meer te vertellen dan wat zij aanvankelijk van plan waren.

De man bleek namelijk nog 14 maal voor te komen bij het Centraal Justitieel Incasso Bureau, in totaal voor ruim 1400 Euro. De man betaalde drie boetes, omdat hij anders 21 dagen moest gaan zitten. Omdat hij de overige boetes niet kon of wilde betalen, werd zijn bromscooter buiten gebruik gesteld. Dat betekent, dat hij zijn voertuig terug krijgt als hij de boetes zijn betaald.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --